Terzić: Smanjili smo dug

> 11:25

Zvezdan Terzić je izjavio da je dug smanjen što dalje inicira da će klub u 2019. godinu ući sa stabilnim finansijama. 

Barsa pravi supertandem u veznom redu

On je uveren da odlično zna ovaj posao.

"Možda zvuči prepotentno, ali ja ovaj posao znam. Možda sam jedan od retkih koji prepoznaje kakav je fudbalski biznis. Šta je evropsko tržište. Kako mogu da se naprave pare u fudbalu... I znao sam da se okružim pametnim i stručnim ljudima. Rekao sam kada sam došao da ne možemo da se bavimo dugom od 54.000.000, već da moramo to da zamrznemo, da na neki način zaboravimo. Rekao sam da bi trebalo da se zadužimo još 10.000.000 i uložimo ih u igrače, da bismo pokrenuli ovog uspavanog džina. Ali nismo imali odakle da uzmemo taj novac. Zato je to bila potpuno izgubljena godina", počeo je svoje izlaganje Terzić u intervjuu za Blic.

Zvezdin dug trenutno iznosi 13 miliona evra, tako barem kaže Terzić.

"Vratili smo 41.000.000 evra duga. Osim toga, prema procenama Transfermarkta koji je najupućeniji, vrednost našeg tima je 44.000.000.  Znate, mi smo mogli s današnjim danom da budemo na nuli ili u plusu da smo hteli da prodamo Rodića za 3.000.000, Krstičića za 2.500.000, Joveljića za 4.000.000, Bena za 5.000.000... To su sve ponude koje smo imali na stolu u poslednja dva dana prelaznog roka. Ali nije naša misija samo da vratimo dug, nego da imamo pristojnu ekipu. U ovom trenutku ovaj dug ne opterećuje Zvezdu. A posebno sam posnosan što smo u poslednje četiri godine u budžet republike Srbije uplatili 15.000.000 evra". 

A što se tiče konkretnih cifara...

"Za ove četiri godine Crvena zvezda je prihodovala 100.000.000 evra. Od toga, 55.000.000 slilo se od transfera, dvadesetak miliona prihodovali smo od UEFA, pet od prodaje ulaznica. Ostatak su sponzorski ugovori. Dakle, 80.000.000 Zvezda je sama zaradila. Shvatio sam odavno da samo sportski rezultat generiše velike prihode. Moramo da uložimo u tim i igrače da bismo dolazili do ovakvih uspeha. Zvezda je danas stabilan klub, zdrav, sa dva kompletna tima. Biće ponuda i u januaru, ima vremena za prodaju".

U planu je ozbiljno poslaovnje i omladinske škole, ne samo prvog tima.

"Prošle godine dali smo 2.000.000 evra za tri fantastična terena, sledeći je na redu internat po najmodernijim standardnima. Tu će igrači da spavaju, treniraju, uče... Nećemo žaliti novac. Biće to moderna akademija koja će da fabrikuje fudbalere".  

Neizbežna tema je svakako bio i Partizan...

"Daleko od toga da mrzim Partizan. Ali u Zvezdi se niko ne bavi njima. Zanimamo se sopstvenim planovima. Uz sve poštovanje prema večitom rivalu Zvezda je toliko velika da ne treba da se bavi Partizanom".  

JOŠ SPORTA:

I on odlazi zbog Murinja?

Grbić: Da nam je neko ponudio ovaj rezultat protiv SAD prvog dana...

Đoković: Granice ne postoje!

Terijeva žena neće u Moskvu!