Partizan grca, problemi su ogromni...

> 18:23

Potpredsednik kluba je potvrdio da su teška vremena u Humskoj. 

Kolarov dočekao svoj poklon iz Rusije (VIDEO)

Fudbalski klub Partizan se suočava sa velikim problemima nakon što je ispao iz Evrope. Crno-beli su ostali bez bonusa iz UEFA, što bi ih održalo na zdravim nogama tako da se u klubu sada susreću sa velikim poteškoćama.

"Kad je 1914. godine Austrougarska carevina objavila rat Srbiji, Nikolu Pašića je vest zatekla u jednoj niškoj mehani. Videvši telegram i šta se sprema Srbiji, rekao je: 'Spasa nam nema, propasti nećemo.' Ista priča može se primeniti u slučaju Partizana", rekao je za "Kurir" potpredsednik Vladimir Vuletić.

Vuletić je dodao da se Partizan nikada nije suočio sa ovako teškom situacijom u svojoj istoriji. 

"Iz ovoga ćemo izaći jači i snažniji, pre svega institucionalno, a mislim da ćemo opstati i finansijski u ovom teškom vremenu. Mislim da nikad teže vreme nije bilo za naš klub", dodaje Vuletić.

Da postoje opstrukcije u ostvarivanju zacrtanih planova svedoči i slučaj izgradnje internata u SC "Partizan-Teleoptik".

"Suočavamo se sa ozbiljnim opstrukcijama, koje dolaze iz vrha gradske vlasti", objašnjava Vuletić.

Potpredsednik crno-belih ponovio je da sistem koji je UEFA primenila u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije išao na ruku Partizanu, ali i da vicešampion Srbije ne može da računa na moćne sponzore kakve ima Crvena zvezda.

"Naš rival je pre šest godina dobio sponzora od kojeg danas ima 4,5 miliona evra godišnje, pri čemu tada nisu igrali u Evropi. Postavlja se pitanje šta je to opredelilo jednu kompaniju koja se ponaša tržišno da sponzoriše nekog ko je tek prošle godine, posle duge pauze, izašao na veliku scenu", kaže Vuletić.

Sa druge strane, Partizan na ime dvogodišnjeg ugovora sa Telekomom dobija 1.9 miliona evra, manje nego što ista firma na godišnjem nivou daje Zvezdi.

"Najveći domaći i jedini Partizanov sponzor MTS Telekom na dvogodišnjem nivou sponzoriše nas iznosom od 1.9 miliona evra, dok našem rivalu na godišnjem nivou dodeljuje nešto preko dva miliona evra. Mi nemamo moćna preduzeća iza sebe, tako da se trudimo da ono što dobijemo domaćinski rasporedimo", zaključio je Vuletić.

JOŠ SPORTA:

Luksemburžani postaju pravi "Luksuz"

Podmlađena Srbija dvocifrena protiv Južne Afrike

A tako je delovao nedostižno - Zvezda ruši 22 godine star rekord!

Fenerbahče želi "zvezdu" Arsenala?