Vuletić: Dr Terzić dobro zna Rimsko pravo

> 12:10

Potpredsednik Partizana, profesor Vladimir Vuletić, je gostujući na TV Partizan rekao da su na odluku UEFA da smanji kaznu Crvenoj zvezdi uticale neke druge, vanpravne, sile.

Srpski veslači otputovali na SP

Crvena zvezda je, podsećamo, dobila kaznu UEFA zbog "rasizma" na utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona, prvo je dobila dve utakmice, a potom je odluka preinačena na jednu utakmicu nakon uložene žalbe.

"Imate sad situaciju koja je pravno gledano sporna i kontroverzna. Crvena zvezda je kažnjena prvo dve utakmice od strane disciplinskog organa UEFA, i onda je jedna utakmica poništena, kazna je ukinuta za drugu utakmicu. Ja smatram da je to dobro kada dođemo u poziciju da dokazujemo neke od pravnih tekovina prošlih vremena, dr Terzić je izjavio da poznaje Rimsko pravo", rekao je Vuletić.

Zatim je uporedio ovu sa prošlogodišnjom situacijom gde je Partizan kažnjen.

"Problem je što je Partizan prošle godine po istom osnovu kažnjen sa dve utakmice, zbog skandiranja Ratku Mladiću. Dr Terzić navodi da je Ratko Mladić prvostepeno osuđen, a ne drugostepeno. Sada dolazimo do "nonsensa", prošle godine kada je Partizan bio kažnjen, Ratko Mladić uopšte nije bio osuđen ni prvostepeno", ističe Vuletić.

I na kraju ošto zaključio.

"Partizan je ostao kažnjen uprkos činjenici da to lice nije bilo ni prvostepeno kažnjeno. Rekao bih da su neke druge sile, vanpravne, u ovom slučaju kumovale ovom slučaju", rekao je Vuletić.

JOŠ SPORTA:

Mesina: Željko je najuticajniji u evropskoj košarci

Zvezdaši "okupirali" blagajne - nema kraja redovima

Kežman: Lacio u LŠ, pa onda odlazak Sergeja

Bleki: Ne mogu da nas iznenade