NJEGOVA DUŠA LEBDI NAD JUGOM!

> 11:24

Treći septembar je najtužniji dan za svakog partizanovca. Pre 33 godine poginuo je Dragan Mance, završivši svoj mladi život u 23. godini.

Bjeković: Samo neka idu Suma i Ožegović!

Sećanje na njega ne bledi ni danas u srcima Partizanovaca, naprotiv, svake godine legenda se širi i na mlađa pokolenja, koja se nisu ni rodila kada je Mance stradao u saobraćajnoj nesreći prilikom dolaska na trening.

Dragan Mance je rođen 26. septembra 1962. godine u Beogradu. Fudbal je počeo da igra u Galenici (sadašnji FK Zemun) od petlića. 

Svojom ogromnom voljom, zalaganjem i posebno osećajem za gol, brzo je napredovao i već sa nepunih 17 godina dobio status prvotimca tadašnjeg zemunskog drugoligaša.15. septembra 1980. prelazi u Partizan, tim za koji navija od detinjstva.

Za Parni valjak je odigrao 279 utakmica i postigao 174 gola. Igrao je 4 puta za A, 7 puta za mladu i 2 puta za Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije. 

Živeo je u Zemunu sa ocem Ferdinandom, majkom Dušankom i mlađim bratom Goranom. Bio je neoženjen. Septembar je bio mesec kada se Dragan rodio, prešao u Partizan i nažalost, mesec kada je okončao svoj mladi život. 

Poslednji gol u dresu Partizana je postigao u prvenstvenom meču Partizan – Budućnost 2:1 odigranom na stadionu JNA, 1. septembra, samo 2 dana pre svoje smrti. 

Gol je postigao iz penala u osmom minutu igre.

JOŠ SPORTA:

Grobari: Biće vam prazne tribine!

Bata: Zadovoljan sam samo pobedom

Milojević: Vojvodina nas je repspektovala!

I juniori dominiraju basketom