Janković otvoreno nakon pobede: Igra u Danskoj ima potpis Bate Mirkovića, on oseća klub

> 14:12

Fudbaleri Srbije su u četvrtak pobedili Nordsjeland na gostovanju 2:1 u okviru prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Lebron prvi put u žutom (VIDEO)

"Dobra je bila moja asistencija (kod gola Gorana Zakarića), ali je još važnije što smo ostvarili odličan rezultat. Ostaje žal što smo pomalo naivno primili gol, iz situacije kad smo na sredini terena mogli da uzmemo loptu. Sada treba da se spremimo za revanš, koji nam je izuzetno bitan, jer igramo protiv mlade ekipe, željne dokazivanja",rekao je Janković novinarima. 

Golove su postigli Gomeš i Zakarić. Kod gola Zakarića asistent je bio upravo Janković.

"Bitno je da se onakav pas kruniše golom. Drago mi je zbog Gorana, dao je gol na prvoj utakmici. Ekipa je izgledala dobro, oseća se nova energija sa novim trenerom, što je po logici stvari normalno", rekao je Janković i dodao da se nada da će forma ekipe biti sve bolja i bolja. 

Pored Zakarića, za Partizan je debitovao i trener Bata Mirković. 

"Već treću godinu poznajem Mirkovića. U selekciji je bio pomoćni trener, ne toliko u prvom planu, niti je imao ulogu kao sad, međutim, dosta smo razgovarali i bilo je to malo slobodnije, baš zbog relacije i grobarske veze, zbog kojih smo imali dosta tema za razgovor", rekao je Janković.

On je naveo da mu je drago što je Mirković započeo novi segment u svojoj trenerskoj karijeri.

"Nadam se da ćemo se zajedno napraviti dobru priču, mi igrači napraviti dobre karijere, a samim tim jedni drugima pomoći, pa tako i njemu u trenerskom poslu", rekao je Janković.

Novinare je zanimalo šta je Bata rekao Jankoviću pre utakmice. 

"Dao mi je zadatke taktičke prirode, koji moraju da se ispoštuju nezavisno od toga da li imate dan ili ne. Jednostavno, morate. Što se igre sa loptom tiče i inspiracije tiče, samo mi je rekao da igram slobodno, da preuzmem odgovornost", rekao je Janković.

Na pitanje da li se dolaskom Mirkovića nešto promenilo, Janković je diplomatski odgovorio da se promenom trenera donese i nova energija u tim. 

"Odmah se to vidi na terenu. Ovo kako smo mi izgledali na terenu u Danskoj ima potpis Bate Mirkovića. On oseća klub, zna kako funkcioniše, jasno mu je u kakvoj smo situaciji bili. Nije stvarao pritisak, jer znamo šta moramo da radimo", rekao je Janković. 

Ako Partizan prođe Danskog predstavnika, ide na pobednika Bešiktaš - LASK. Turska ekipa je juče zabeležila pobedu od 1:0 na domaćem terenu. 

"Mislio sam da će Turci lagano proći. Ne bih ništa sad komentarisao, jer i oni i mi imamo revanš", rekao je on. 

Partizan je loše počeo sezonu u Superligi pa posle tri odigrane utakmice ima pet bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu. 

"Bilo je nekad i minus devet, pa se uzela dupla kruna... Kod nas je sve na život ili smrt. Sezona je duga, ima 37 utakmica u prvenstvu. Kao što smo mi pravili kikseve, postoji mogućnost da i naši protivnici pogreše. Naš glavni cilj je da smanjimo kikseve, dobijamo utakmice i pobedđujemo u derbijima... Degutantno je na početku sezone otpisivati nas iz trke za titulu. Potrebno je skinuti pritisak sa svih", rekao je Janković. 

Na pitanje da li će splasnuti pritisak sa ekipe, Janković je rekao da se ne obazire na komentare. 

"Miroslav Đukić je odlično podnosio taj pritisak, sve je prihvatao na sebe, nikad nije svaljivao na nas igrače, iako je možda nekad trebalo. Nadam se da sličnih povika neće biti, ima dosta mladih igrača, možda ih ne remeti u velikoj meri, ali im sigurno smeta. Definitivno, biće lakše", rekao je Janković. 

Janković se javno zahvalio Đukiću na saradnji nakon njegove smene iako je kod njega bio uglavnom na klupi od početka sezone. 

"Imali smo odličan odnos. Pre svega, dobar je čovek, veliki je gospodin. Od svakog trenera nešto naučite... S Đukićem smo prezimili u Evropi, što se dugo nije videlo u srpskom fudbalu. Ne vidim razlog zašto mu ne bih zahvalio kad je dosta toga dobrog uradio za nas", rekao je Janković. 

JOŠ SPORTA:

ZVANIČNO: Rebić potpisao!

"Operacija Draksler" u toku!

ILI IDEŠ DO KRAJA NEDELJE ILI OSTAJEŠ!

Mornar doveo još jednog Amerikanca!