Đuka na konferenciji o indijancima, Titu, Sarajevu...

> 16:21

Partizan sutra igra opet u Surdulici, samo ovog puta protiv Dinama iz Vranja. Trener crno-belih, Miroslav Đukić, je povodom tog događaja imao konferenciju za medije na kojoj je pričao o... svemu i svačemu.

Novak nije sigran u sebe

'Posle lošeg starta u našem prvenstvu, idemo opet u Surdulicu. Partizan uvek mora da ide na pobedu, pritisak uvek postoji u Partizanu, na nama je da se sa njim izborimo i pobeđujemo, druge nema'', izjavio je Miroslav Đukić na početku današnje konferencije za novinare.

O utakmici protiv Trakaija i značaju pobede?

''Evropska utakmica je pozitivno iskustvo, pobedili smo 1:0, iako to ovde ne izgleda tako. U nekim novinama čitam da smo sad klubovi sa najvećim koeficijentom. Taman pomislim da je pozitivno što smo pobedili, a onda vidim da nije pozitivno. Treba da budemo svesni da idemo sa pozitivnim rezultatom tamo, pobeda u Evrtopi će nam dati samopouzdanje u utakmici protiv Dinama iz Vranja'',objašnjava Đukić.

Smatra da ne treba tražiti alibi u dugom putovoanju za Surdulicu.

''Dolazi nam utakmica u pravo vreme, imamo dovoljno dobrtih igrača da možemo da rotiramo, da ubacujemo rotacije ako bude umornih igrača, bitno je da mi budemo pravi, veoma je bitno kada zavisimo od nas. Partian je favorit na papiru i treba to da pokaže na terenu. Tošić je i dalje povređen, Nikolić takođe, mislim da nema više, ostali su spremni. Mi ne treba da se bavimo protivnicima, nego nama. Znamo da će biti teško, ali mi smo Partizan i sigurno da ako odradimo dobro, sve zavisi od nas. Zvezda se dosta mučila sa njima dok ih nije otvorila posle kornera, odbijene lopte, posle je bila bolja. Dinamo je tvrda, kompaktna ekipa, nije to bila laka utakmica kao što govori rezultat. Partizan je kadrovski jači ove sezone, a ako ne budemo imali povrede, to je veoma bitno za učinak na tri fronta. Treba nam veliki fond igrača što nam je prošle sezone falilo. Neke povrede su nas poremetile, ali ekipa se mora izboriti sa tim'', objašnjava trener Partizana.

O potencijalnoj smeni?

'Ja se bavim svojim poslom, nisam ni znao da se nešto dešava, samo se bavim svojim poslom. Bavim se mojom ekipom, da ona bude mirna, da nju ne pogodi. Negativan ambijent utiče na njih, ali moramo da se izborimo s tim. Pritisak je manji na strani, sad ćemo pokušati da napravimo dobar ambijent i da dobrim igrama to preokrenemo'', izjavio je Đukić.

Partizan ima problema protiv "bunkera".

''Svakog dana radimo na igri, na posedu, kako završavamo akcije... Nije lako, svi se mučimo protiv tih zatvorenih odbrana. U Srbiji ljudi misle da je lako probiti zatvorenu odvranu. Ako nismo čuli za Trakai, mi mislimo da su to su neki indijanci sa peruškama... To je ekipa dobro vođena, koordinisana, ali mi to nismo shvatili, mislimo da su Švajcarci 'sajdžije', ali oni nas pobede na Mundijalu. Treba da se orteznimo da nismo najbolji na svetu, već da radimo više, da budemo vredniji. Kada ste skromni, to je ovde velika mana. Mi treba iz skromnosti da pokušamo da popravimo sebe'', izjavio je Đukić.

Na pitanje o rezultatu iz Humske, Đukić priča o rezultatu utakmice Atalanta - Sarajevo.

''Atalanta - Sarajevo 2:2. Da Partizan igra sa Sarajevom 2:2, to bi bila državna nesreća. Ali, to Sarajevo igra sa Atalantom 2:2. Hoću da vam kažem koliko su se promenile stvari. Kao da živimo u filmu 'Podzemlje' kao da Titro još nije umro. Treba da se vratimo u normalne okvire. Nismo mi bolji ni pametniji ni od koga. Ja sam mojim igračima dao lepu komparaciju, neću je govoriti ovde, jer je ružna. Nismo mi pametniji od drugih, ali treba da se vratimo gde nam je mesto. Svi zajedno, ako toliko volimo taj Partizan, ako ljubimo taj grb, treba da svi zajedno pomognemo klubu, da budemo pozitivni, jer iz pozitive može da izađe rezultat, iz negative teško'', jasan je trener Partizana.

O Svetozaru Markoviću?

''Kad imate ambijent koji nije adekvatan za mlade igrače, tu dolazi do nervoze, ali na njima je da pobede to u svojoj glavi. Ja mogu da mu pričam, ali ne mogu ja da skočim za njega, ali mogu da ga rasteretim. On zna da ima poverenje naše, ali moraće na kraju sam da pobedi i izbori se sa tim problemima'', objašnjava Đukić.

Na pitanje o igri Sume, Đukić je pohvalio igru Marka Valijentea.

JOŠ SPORTA:

Partizan našao "ubicu" na poziciji pet

Nišlije, spremite se za spektakl!

Ne sme da pije pivo a košta 70.000.000 evra?

Rusi častili Čeršesova novim ugovorom