Degenek presrećan: Od danas imam mnogo više rodbine!

> 13:41

"Velika su očekivanja i kluba i mene. Želim da napredujem i pomognem klubu da uspe u nečemu što nije dugo godina. Idemo korak po korak", rekao je Degenek.

Jelovac odleteo u Nemačku!

Degenek je došao Zvezdu stigao iz japanske Jokohame a sa crveno-belima je potpisao ugovor na tri godine. 

Degenek bio član omladinske reprezentacije Srbije, a za "Kengure" se odlučio nakon što je bio izostavljen za Evropsko prvenstvo u Litvaniji koje je kasnije osvojeno. 

"Zadovoljan sam dosadašnjom karijerom. Možda ne bih igrao za Australiju, ne bih igrao na Svetskom prvenstvu, ali jesam i drago mi je zbog toga. Nisam osvojio to evropsko prvenstvo i malo mi je krivo, ali to je život. Više gledam šta će da bude sutra, a ne šta je bilo", rekao je Degenek.

Njegov sadašnji saigrač Filip Stojković je sa njim delio teren i u Minhenu 1860, dok su David Babunski i Ugo Vijera sa njim igrali u Japanu. 

"Lakše mi je zbog toga što je on ovde. Rekao mi je šta da očekujem, koliko je veliki klub, pritisak, da se bude najbolji i ostvare sve želje. Razgovarali smo mnogo u poslednje vreme o svemu. Razgovarao sam i sa Ugom i Davidom, oni isto imaju samo najlepše da kažu, tako da mi je bilo veoma lako da donesem ovu odluku", rekao je Degenek. 

Degenek je rekao da mu se mnogo ljudi javilo nakon što je objavio da prelazi u Zvezdu. 

"Ođednom sam dobio mnogo više rodbine, braće i sestara. Mnogi su se javljali i govorili 'bravo rode', ali ja iskreno ne znam ljude. Možda ih moji znaju, možda ih upoznam. Svi su počeli da traže dres. Može naravno, ali dođite da gledate utakmicu pa će biti svega", kazao je Degenek. 

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela rekao je da smatra da je Miloš Degenek adekvatna zamena za Damjana Le Taleka. 

"Obojica su igrali zadnjeg veznog i spušteni su u odbranu. Mislim da Miloš može da bude vrhunski štoper sa svetskom karijerom, a to što je igrao u veznom redu može da mu pomogne. Tražili smo taj profil štopera, koji zna da uđe u igru i može da krene", rekao je Mrkela.

Pored Degeneka, novi fudbaler Crvene zvezde je Rašid Sumaila. On je rekao da voli izazove. 

"Želim da se takmičim sa najboljima, a ovo je veliki klub sa mnogo dobrih igrača. Volim izazove", rekao je Sumaila na predstavljanju na stadionu Zvezde. 

Sumaila se svima zahvalio na dobrodošlici i rekao je da mu je zadovoljstvo što će obući crveno-beli dres. 

Pre dolaska u Zvezdu razgovarao je sa sunarodnikom iz Gane Ričmondom Boaćijem, koji je imao uspešan period u srpskom klubu. 

Boaći mu je pričao sve o klubu, navijačima i uspesima. 

"Takođe, rekao mi je da je ovo pravi klub za mene", dodao je Sumaila. 

Rašid Sumaila ima 25 godina i igra na mestu štopera, a u Crvenoj zvezdi će nositi dres sa brojem 37.

JOŠ SPORTA:

FIFA: Hrvati "pod mač"

Još jedan as napustio Real!

Ipak ništa od Partizana, više mu se sviđa Madrid!

Počinje nova era, Adidas otišao u istoriju!