Sudija Obradović: Opet bih svirao penal

> 11:26

Srđan Obradović, fudbalski sudija koji je zbog svoje odluke u pritvoru proveo skoro mesec dana, objašnjava svoju odluku tokom duela Spartak Subotica - Radnički Niš.

Marina Maljković iz Turske ide u Kinu

Podsetimo, Subotičani su u finišu proteklog šampionata savladali Nišlije sa 2:0 u meču koji označen kao derbi za Ligu Evrope, ali tek pošto je Obradović u razmaku od samo dva minuta pokazao dva žuta kartona Milanu Pavkovu, a potom svirao i dva jedanaesterca za Subotičane. Od ta dva penala jedan je bio posebno komičan. Ili bolje reći tragičan...


"U tom trenutku ja sam video penal i zato sam svirao kazneni udarac. Na mestu na kom sam bio video sam da je ruka igrača spuštena. Zato sam mislio da je bilo igranja rukom i latio se pištaljke", izjavio je arbitar iz Jagodine

Obradović je rekao i da mu je posle dosuđenog penala prišao kapiten Radničkog i pitao ga da li je siguran u svoju odluku, na šta je on odgovorio da jeste. 

Na pitanje "Novosti" da li se oseća kao "žrtveno jagnje", Obradović je kratko rekao da "ko radi, taj i greši" dodavši da bi i danas, da se nađe u sličnoj situaciji, postupio istovetno - svirao bi ponovo penal: "Video sam penal".

JOŠ SPORTA:

Poljaci pregazili Litvaniju

Zvezdi 300.000 od Frimponga

Pao dogovor za Lemara

Španci, ne budite Srbi, ne smenjujte selektora