FK Sopot doneo odluku da učesvuje u baražu - prenosimo saopštenje kluba!

> 17:27

U prilogu u celosti prenosimo saopštenje za javnost FK Sopot.

Bavarci traže golmana!

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sopot održao je u nedelju 03. Junasednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - baraž za opstanak u Srpskoj ligi.

Upravni odbor FK Sopot doneo je odluku da učestvuje u baražu iako je postojala realna mogućnost da se od takmičenja odustane. Veliki broj članova Upravnog odbora bio je za odustajanje ali ipak su prevagnuli sportski motivi u odnosu na opravdani bes i ljutnju zbog tragikomičnih događaja u Ligi u kojoj nastupamo.

Upravni odbor FK Sopot je zgrožen činjenicom da je izostala bilo kakva reakcija fudbalskih i drugih institucija u našem društvu posle jasnih dokaza da su pojedine utakmice Srpske lige nameštene. Reakcija je izostala iako su postojali više nego čvrsti dokazi za istragu i kaznu klubovima koji su utakmice nameštali. Izgleda da je na delu bila logika "ćutanje je odobravanje".

Upravni odbor FK Sopot ističe da se naš klub tokom 15 godina isgranja u Srpskoj ligi uvek borio za vrednosti sporta, fer-pleja, kvaliteta i kontinuiteta. Kako i jeste u sviim demokratskim i razvijenim zemljama Evrope i sveta. Upravo zato i žalimo što nam matična fudbalska organizacija nije iz neke od tih zemalja (izaberite bilo koju, svaka je regularnija i poštenija) i što u našoj voljenoj Srbiji ne važe zakoni pravde i poštenja već nepravde i nepoštenja, pa nam je i fudbal takav.

Sportski pozdrav za fudbalsku Srbiju i živela Srbija!

JOŠ SPORTA:

RG: Nole ekspresno u četvrtfinalu!

Alba napravila brejk, Bajern u minusu!

Voriorsi ubedljivi!

U Hrvatskoj se pije Cedevita!