Zvanični kamp Katalonaca biće organizovan prvi put ove godine u Novom Sadu

Barselona traži talente po Vojvodini

> 19:14

Zvanični kamp Fudbalskog kluba Barselona biće organizovan prvi put ove godine u Novom Sadu, od 18. do 22. juna na stadionu "Vujadin Boškov", a mladi talenti od šest do 16 godina imaće priliku da sa trenerima iz čuvenog kluba i licenciranim trenerima sa Balkana nauče Barseloninu fudbalsku tehniku, saopšteno je danas.

Putin ušao u borbu za promenu pravila dopinga

- Najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiće besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija u Barseloni, koja je iznedrila najveća imena španskog kluba - Mesija, Ćavija i Inijestu - saopštila je Agencija B-Public.

Dodaje se da će mladi fudbaleri na kampu učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao "tika-taka". Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program, piše u saopštenju. Navodi se da će kamp prvi put ove godine biti besplatan za mlade talente bez finansijske podrške, kao što su mladi fudbaleri bez roditeljskog staranja, iz porodice sa troje i više dece, talenti samohranih ili nezaposlenih roditelja.

- Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se bore za nagradu i put u Barselonu. Pozivamo sve trenere iz škola fudbala i roditelje da prijave svoje vanserijske talente koji ispunjavaju navedene kriterijume, na mejl fcbescola.srbija@ gmail.com, kako bi im se na vreme obezbedilo besplatno učešće na kamp - rekao je direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Onlajn prijave svih ostalih zainteresovanih učesnika biće dostupne sledeće nedelje na zvaničnom sajtu www.fcbcampnovisad.com, a dotad se sve informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 062/8539-728.

JOŠ SPORTA: 

Ronaldo se predomišlja, gde li će nastaviti karijeru?

Promene u vaterpolu

Ivica Iliev se osvrnuo na dosadašnji deo sezone

Greška od 8 miliona evra za PSŽ