"Zvezda i Partizan su propali klubovi i simboli prošlosti"

> 11:52

Legendarni jugoslovenski novinar Milojko Pantić u svom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju govorio je o stanju u srpskom fudbalu, Zvezdi i Partizanu kao i stvaranju regionalne fudbalske lige.

Pantić je za Slobodnu Dalmaciju izjavio da su Zvezda i Partizan propali klubovi sa simbolima prošlosti.

"Zvezda je bila (više nije) srpski simbol, dok je Partizan i danas jugoslovenski sportski simbol. Danas su Zvezda i Partizan isto, a to znači propali klubovi i simboli prošlosti, pravi “crnoberzijanci” jer im vlast dozvoljava da ne plaćaju nikakve obaveze, od poreskih do komunalnih. Posluju na crno, jer su im zbog enormnih dugova blokirani svi računi. Zvezdu i Partizan danas, kako njhovi uzurpatori vole da kažu, vodi tribina, a to su njihovi profesionalni navijači, “delije” i “grobari”. Sve je to tako, jer je i vlastodržac potekao iz tog miljea. Dakle, Srbiju vodi navijač" - izjavio je Pantić.

Novinare pomenutog portala zanimali su ih i nedavni incidenti na derbiju u kojem su učestvovali i huligani iz Splita.

"Profesionalni navijači Zvezde i Partizana su produžena ruka kriminalnih i privatizovanih službi takozvane državne bezbjednosti. Zna se da su ta navijački zavedena đeca i na Zvezdinom i na Vojnom stadionu najveće tržište narkotika. U tome je suština tuče na južnoj tribini Vojnog stadiona, ali pošto je policija kao i “službe” privatizovana, o čemu se tačno radilo doznaće se kad ova vlast u Srbiji ode u istoriju" - dodao je Pantić.

Regionalna fudbalska liga je neminovnost.

"Ima smisla i to je neminovnost, ali ne u formi iz doba zajedničke države i ne pod vlašću nacionalšovinista. Pa zar nisu Francuzi i Nemci, Šveđani i Norvežani bili vjekovni krvni neprijatelji, a danas žive u Evropi bez granica i njihovi klubovi igraju Ligu šampiona. Mislim da bi Liga šampiona s Balkana bila prava stvar, ali naravno kada sa vlasti odu Hrvati i Srbi kojima je nacionalnost i patriotizam profesija" - zaključio je Milojko Pantić.

Ceo intervju Milojka Pantića za Slobodnu Dalmaciju možete pročitati  OVDE.   

JOŠ SPORTA:

Matić evrogolom u nadoknadi vremena doneo pobedu Junajtedu 

Kiparski fudbal ostao bez prvog čoveka 

"Koje oscilacije u igri? Imamo tri poraza ABA ligi i deset pobeda u Evroligi" 

Nous nosio Zadar do pobede nad Megom