FIFA obećala jednake uslove za sve

U prodaji drugi kontigent ulaznica za Mundijal, ovo su uslovi koje morate ispuniti ako želite da bodrite „orlove“

> 15:43

Drugi kontigent karata za Svetsko prvenstvo u Rusiji pušten je u prodaju u utorak, a navijači koji žele da bodre „orlove“ moraće da ispune određene uslove. Prvi kontigent karata za Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine bio je pušten u prodaju još u septembru, a bilo je potrebno samo nekoliko dana da planu. Druga faza prodaje počela je 5. decembra, dok su organizatori saopštili da će biti moguće obezbediti karte i u poslednji čas, od 18. aprila do 15. jula, za kada je zakazano finale.

Svi oni koji žele da kupe karte moraće da podnesu zahtev preko zvaničnog sajta Svetske fudbalske federacije (FIFA). U skladu sa prethodnim propisima, stanovnici Rusije će imati priliku da kupe karte za mečeve grupne faze počevši od 22 dolara, dok će za ostale one biti skuplje. Od 105 dolara morate izdvojiti za mečeve druge runde do 1.100 za finale u Moskvi, ali je i ove karte sada već veoma teško naći.  Cena za finale je 51.000 dinara za onu najjeftiniju, zatim 80.000 za drugu kategoriju i 122.000 za prvu kategoriju.

U odnosu na prethodni Mundijal, čiji je domaćin bio Brazil 2014. godine, viđeno je poskupljenje za 210 dolara za najskuplje karte za finalni meč.

- Spremili smo sistem koji će svim navijačima omogućiti fer šansu da dođu do karata - rekla je generalna sekretarka FIFA Fatma Samura.

Svetsko prvenstvo počinje 14. juna na stadionu „Lužnjiki2, dok će prvu utakmicu Srbija će igrati 17. juna protiv Kostarike u Samari. U drugom kolu Srbija će 22. juna u Kalinjingradu igrati protiv Švajcarske, a u trećem kolu će se 27. juna u Moskvi sastati sa Brazilom. U osminu finala plasiraće se dve najsupešnije selekcije iz svake grupe.

Još sporta:

Konte kalkuliše, razmišlja o evropskom proleću

Bliži se rastanak Torina i Mihajlovića

Anćeloti: Pauza do juna je sigurna, Italija ima probleme koje treba rešavati

NBA - Oklahoma slavila, Minesota i Klipersi se sastali bez Srba