Vreme je za četiri skakaonice!

> 15:07

Današnjim kvalifikacijama u Oberstdorfu počinje 67. izdanje tradicionalne novogodišnje turneje Četiri skakaonice u ski skokovima.

Džo Kol ponovo u opremi Čelsija!

Treću uzastopnu titulu juri Kamil Stoh, ali će Poljak imati žestoku konkurenciju.

Stoh je prošle sezone postao tek drugi skakač u istoriji koji je osvojio turneju sa sve četiri pobede, što je pre njemu za rukom pošlo još samo Svenu Hanavaldu. Međutim, za razliku od prošle sezone kada je posle Četiri skakaonice osvojio dva olimpijska zlata, a potom i Svetski kup, Stoh ove nije ni približno dominantan.

Zbog toga je prvi favorit japanska senzacija, Rjoju Kobajaši, vodeći u Svetskom kupu. Kobajaši je na sedam individualnih takmičenja ove sezone pobedio na četiri, a samo jednom nije bio na podijumu.

Još jedan Poljak je u sjajnoj formi, Pjotr Zila, od početka sezone svaki put u prvih šest, a među kandidatima za dobar plasman su i trojica Nemaca, Gajger, lejhe i Velinger, dvojica Norvežana, Forfang i Johanson, Rus Klimov, Slovenac Zajc...

To kaže forma u dosadašnjem toku sezone, ali su Četiri skakaonice specifično takmičenje na kojem često odlučuje iskustvo. Prvi kandidat koji nema sjajne rezultate na prethodnim takmičenjima ove jeseni i zime je Austrijanac Štefan Kraft, pobednik iz 2015. godine.

Iz kvalifikacija, na sve četiri skakaonice, 50 skakača stiče pravo na nastup, pa onda iz 25 parova pobednici idu u finalnu seriju, a pridružuju im se petorica koji su gubili ali imaju najbolje rezultat. Od prošle sezone, u kvalifikacijama učestvuju svi, uključujući i vodeće u Svetskom kupu.

Obersdorf sutra, pa, ako se neko ne seća, Garmiš Partenkirhen 1. januara, Insbruk četvrtog i Bišofshofen 6. januara.

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice, 67. put.

JOŠ SPORTA:

Dinamo zna znanje - Zagrepčani će ponovo da profitiraju

Učitelj nadigrao učenika - Real pao u Istanbulu

Partizanu derbi protiv Juga na startu novogodišnjeg turnira

Rise se otvorio: "Belami hteo da me ubije"