Peruničić: "Neko kaže lepo igrate, a ja pitam šta mi imamo od toga?"

> 18:34

Nenad Peruničić, selektor rukometne reprezentacije Srbije je rekao da njegov tim ima svoj način igre i da neće odustati od njega ni sutra u okršaju sa Brazilom. 

Kalderon: "Zidanovi predlozi su ignorisani, zato je otišao...Doneo je dobru odluku"

Podsetimo, naša selekcija je Svetsko prvenstvo otvorila remijem s Rusijom u prvom kolu (30:30), a zatim je u drugom kolu poražena od Francuske (32:21).

"Pričamo kao odrasli ljudi, zrelo. Ne možemo samo reći 'pa dobro, izgubili smo'. Tako neću, ne interesuje me da li su naspram nas olimpijski šampioni ili Angola. Mora da se zaradi poštovanje koje smo izgubili. Neko kaže 'lepo igrate', a ja pitam šta mi imamo od toga? Šta imamo od 25 minuta protiv Francuske ili 55 minuta protiv Rusije? Tako ne gledam na stvari. Ne želim da imam strah od uspeha. Kažu da je potrebno vreme. Hajde da popravimo za ovo vreme 20 ili 30 odsto, hajde da popravimo. Možemo da izgubimo šest, a ne 11 razlike", rekao je Peruničić.

Srpski selektor je dodao:

"Bolji je osećaj da znaš da nisi razbijen. U tri minuta smo izgubili glavu. Šta je razlog? Jasno je potencirano da ne jurimo kako bismo vratili 'gol za gol'. Imamo način igre. Ako nam je napad trajao 30 sekundi, zašto smo ga u dva minuta smanjili na 15? Vreme je sazrevanja, to razumem, dajemo igračima slobodu i poverenje".

Peruničić se posebno osvrnuo na utakmicu protiv Francuske.

"Nismo živeli za jednu ili dve utakmice, već za ceo turnir. Ako želimo da budemo ozbiljna reprezentacija, šta znači poraz? Siguran sam da momci mogu da se izdignu. Način na koji gubiš utakmicu ne sme da bude sunovrat. Možeš da imaš loše segmente, trenutke, ne možeš da se strovališ pola sata, kao da ništa nisi radio. Bilo mi je mučno da gledam našu odbranu, kako napad prosipa ceo njen rad. Priznaćete da odavno neko na takav način nije parirao u odbrani jednoj velesili, koja nije mogla da dođe u šansu da napravi jasnu priliku za gol. Napravili smo neke stvari, ali nećemo da se iznenađujemo što smo nešto uradili. Mi smo reprezentacija Srbije, ne tamo neki klub."

Srpski selektor je istakao i da sledeći protivnik (Brazil) ima sličan stil igre kao i aktuelni šampioni sveta Francuzi.

"Brazilci izgledaju kao Francuzi, malo slabiji u individualnom kvalitetu, ali sličan sistem igre. Veoma agresivni, mnogo rotacije, ukrštanja. Ne libe se, nemaju opterećenje da pale iz svih pozicija. Kažete da imaju sedmoricu igrača sa preko 100 nastupa, ali mi imamo mladost. Ne odustajem", zaključio je Nenad Peruničić.

Utakmica između Srbije i Brazila na programu je sutra od 15.30 časova.

JOŠ SPORTA:

Disciplinska komisija tužila Vuletića, on im odgovorio: "Odgovoriću na ovu blasfemičnu prijavu!"

Ono kada je tvom sinu Kristijano Ronaldo omiljeni igrač...

Nurmagomedov poslao poruku Mekgregoru: "Živećes sa ovom sramotom, celog svog života!"

Ker o Dončiću: "Ovaj dečko ne izgleda kao ruki, on je već Ol-star!"