HRVAT NA KLUPI SRBIJE: Svestan sam prozivki iz Hrvatske, ali sam profesionalac!

> 08:36

Legendarni rukometaš Nenad Kljajić nakon odlaska iz Saudijske Arabije ostao je bez posla, a neformalne pregovore vodi sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije. 

 Alimpijević otkrio suštinu Zvezdinih problema

 "Vodio sam neformalne razgovore sa nekim ljudima. Što se mene tiče ja bih vrlo rado prihvatio da sednem na klupu Srbije, čak i za manje finansijske uslove nego što dobijam u drugim državama jer puno vremena provodim u beogradu. Mislim da bi smo mogli nešto da napravimo, otkrio je Kljajić.

Čovek koji je za reprezentaciju Jugoslavije upisao 69 mečeva, a potom za Hrvatsku 145 mečeva, u svom intervjuu za "Sportklub" govorio je o aktuelnom rukometnom trenutku i razočaravajućim rezultatima reprezentacija iz regiona na nedavnom Evropskom prvenstvu, greškama u rukovođenju srpskim i hrvatskim timom, eventualnoj ponudi da preuzme "orlove", poremećenom sistemu vrednosti, šansama Vardara da odbrani trofej u Ligi šampiona, ali i velikoj privrženosti Beogradu.


"Ja sam Hrvat i pitanje je kako bi ljudi ovde prihvatili da Hrvat vodi Srbiju. Ja ne bih imao problem, znam da bi me prozivali i u Hrvatskoj, ali ja sam profesionalac. Mislim da rukovodstvo RSS može da obezbedi određen novac koji bi mene zadovoljio. Ipak, ne zavisi od mene, već od drugih faktora."

"Hrvatska ima odlično organizovan savez, strašnu logistiku i odličan izbor igrača. Posle prelaznog perioda i povlačenje generacije Balića opet smo imamo ekipu za sam vrh i borbu za zlato. Mislio sam da ćemo dogurati do finala EP, a malo mi je glupo da analiziram jer će reći "on je pametan i pljuje po svemu". Najveća greška bila je u izboru trenera golmana, oni su najviše podbacili. To sam rekao Červaru u lice šest meseci pre šampionata i nažalost moja predviđanja su se obistinila. Drugi problem bili su mladi igrači, dosta osetljivi i možda su se nepotrebo prerano potrošili tokom EP. Hrvatska je bila peta, ali sve osim medalje je neuspeh," ističe Kljaić koji smatra da Slovenija i Hrvatska imaju najveći izbor kvalitetnih igrača. 

JOŠ SPORTA: 

Levante opstao, Sevilja u katastrofalnoj seriji poraza daleko od Evrope 

Hofenhajm blizu Lige šampiona zahvaljujući het-triku hrvatskog napadača 

Oglasio se i Halilhodžić: Bio sam šokiran kada su mi javili da sam smenjen! 

Dončić slomio zelene, poznata sva četiri učesnika beogradskog F4