Odlazak još jedne srpske sportske legende

Umro Branislav Pokrajac

> 16:15

Legendarni srpski i jugoslovenski rukometaš i trener Branislav Pokrajac umro je u Beogradu u 72. godini, saopštio je danas Rukometni savez Srbije (RSS).

Ski savez Srbije ide na izbore!

Čuveni Profesor rukometom je počeo da se bavi kao učenik Pete beogradske gimnazije, a igrao je za ORK Beograd, Crvenu zvezdu i Dinamo.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 180 puta, postigao 510 golova i osvojio olimpijsko zlato u Minhenu 1972. godine, kao i dve bronze 1970. u Francuskoj i 1974. u Nemačkoj na svetskim prvenstvima. Dvaput je proglašavan za najbolje levo krilo na svetu, a igrao je i za tim Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Kao trener predvodio je Jugoslaviju do olimpijskog zlata u Los Anđelesu 1984. godine, odnosno srebra 1982. i bronze 2001. u Francuskoj na svetskim prvenstvima.  Radio je u zemlji i inostranstvu, kako sa klubovima, tako i sa reprezentacijama Španije, SAD, Egipta i Katara.

Bio je profesor rukometa na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Beogradu. Za postignute uspehe u rukometu dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

JOŠ SPORTA: 

Simeone nije oduševljen Ronaldovim golom

Ski savez Srbije ide na izbore!

Bosanac izveo spektakularne makazice! (VIDEO)

Vojvodina našla zamenu za Stolicu