PageView
X
SPORT+
Rukometni savez KiM traži hitnu smenu Božidara Đurkovića! FOTO: rss.org.rs

Rukometni savez KiM traži hitnu smenu Božidara Đurkovića!

> 14:50

Rukometni savez Kosova i Metohije podržao je odluku Vlade Srbije da zabrani održavanje kvalifikacionog tunira za ženske juniorske reprezentacije. 

Majami: Voznijacki ispala, Puig priredila senzaciju

Na turniru su trebale da se sastanu selekcije Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu. Zbog toga Rukometni savez KiM oglasio saopštenjem u kojem se zahteva hitna smena Božidara Đurkovića.

"Rukometni i sportski radnici sa prostora Kosova i Metohije, zahvaljuju se na preduzetoj meri i donetoj odluci o zabrani odigravanja utakmica kvalifikacionog turnira za juniorke u Kovilovu, na koje bi učestvovalo i tzv. Kosovo. Vaša odluka je u potpunosti u skladu sa našim stavovima iznetim u javnosti, sa načinom na koji je Rukometni savez Srbije prihvatio način odigravanja ovog turnira ,a koji nije u skladu sa Ustavom i Zakonom Republike Srbije , kao i politikom našeg državnog rukovodstva", navodi se u saopštenju RSKiM.

U saopštenju, potpisanom od prvog čovaka RSKiM Slavoljuba Mandića, naglašava se da je "nepojmljivo da se u ovako delikatnoj situaciji RSS na čelu sa Božidarom Đurkovićem ogluši na interes srpskog naroda i dovedu u pitanje stavovi našeg rukovodstva i kompletnu politiku predsednika i Vlade Republike Srbije".

Zbog novonastale situacije RSKiM traži hitnu smenu predsednika RSS Božidara Đurkovića i raspuštanje Skupštine te organizacije.

"Zbog velikih posledica koje su nastupile, a mogle su biti mnogo veće po državu i rukometni sport, zahtevamo bezuslovnu i hitnu smenu predsednika Upravnog odbora RSS Božidara Djurkovića, kao i raspuštanje Skupštine i svih njenih organa. Očekujemo Vašu hitnu reakciju i podršku oko našeg stava, u cilju da se ovaj trofejni sport vrati na stare staze slave po čemu je bio prepoznatljiv u svetu kao jedan najtrofejniji sport", apeluje RSKiM. 

JOŠ SPORTA: 

Srbija izgubila od Maroka! 

Ibra i zvanično potpisao 

Đoković: Ne ide... 

Kanjizares ostao bez sina!

OSTAVI KOMENTAR