Turnir iz Kragujevca prebačen u Kovilovo

Bruka i definitivno, RSS pristao na ultimatum EHF kako bi izbegao suspenziju

> 18:13

Rukometni savez Srbije saopštio je danas da će postupiti po odluci Evropske rukometne federacije (EHF) koja je naložila da se iz bezbednosnih razloga kvalifikacioni turnir za juniorke iz Kragujevca premesti u Kovilovo i igra bez prisustva publike i medija.

Bolt sutra trenira sa Borusijom u Dortmundu

- Sa željom da sve protekne u najboljem mogućem redu, Rukometni savez Srbije, postupaće po odluci EHF, a u saradnji sa nadležnim državnim organima - navodi se u saopštenju RSS.

Izvršni odbor EHF nedavno je odlučio da se kvalifikacioni turnir juniorki u Kragujevcu igra bez intoniranja himne i nacionalnih simbola, a potom je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se igra u Kovilovu od 23. do 25. marta.

- Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvoljen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira. RSS shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni - dodaje se u saopštenju.

Na turniru od 23. do 25. marta učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i Kosova, a samo pobednik će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u mađarskom Đeru.

JOŠ SPORTA: 

Vatreni predstavili dres za Mundijal (FOTO)

Meleg i Zvezda ponovo u igri? 

Partizan dobija veliko pojačanje! 

Bakonija razbila Bamberg, Zvezda nema ni teoretske šanse za prolaz