Posle selektora i igrača, stiglo i saopštenje Rukometnog saveza Srbije

Oglasio se i RSS, Upravni odbor naredne nedelje

> 14:07

Rukometni savez Srbije (RSS) apelovao je danas na sve članove rukometne organizacije da javnim istupima ne štete ugledu tog sporta.

SKANDAL U SRPSKOM RUKOMETU

- Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor - reprezentativci ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu - navodi se u saopštenju RSS.

Selektor Srbije Jovica Cvetković je prvo optužio rukometaše da su tokom Evropskog prvenstva u Hrvatskoj bili pijani u hotelu i da su do ranih jutarnjih sati bili u provodu, da bi potom usledio odgovor igrača. Oni su te optužbe odbacili i istakli da je Cvetković meč protiv Belorusije vodio pijan, da je u hotelu za alkohol napravio račun od 1.200 sevra, da je pušio u sali gde su trenirali, kao i da nije znao u kojim klubovima igraju reprezentativci Srbije. RSS je danas reagovao na te javne istupe selektora i rukometaša, istakavši da se problemi ne rešavaju na taj način.

Rukometni savez Srbije je naveo da se rukometna organizacija već godinama suočava sa problemima "koji su brojni i vidljivi", ali da ti problemi treba da se rešavaju u okviru organa Saveza.

- Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana - dodaje se u saopštenju.

RSS je istakao da od "polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži", ali da za sve postoji vreme i mesto.

- Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje. U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih reči, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom - zaključuje se u saopštenju RSS.

JOŠ SPORTA:
 
Prošlogodišnji Premijerligaš se prodaje za 0 funti!  

Đukić objasnio Partizanovu nemoć u drugoj utakmici  

LE - Borusija se provukla, umalo senzacija na "Emirejtsu"!  

Vazura: "Nema se šta zameriti, cilj je ispunjen"