Igraće se u objektu od kojeg Splićani svakodnevno okreću glavu

EP počinje u petak u katastrofalnoj „Spaladium Areni“ koja ne garantuje bezbednost posetiocima

> 22:11

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj počinje u petak, a hala u kojoj će Srbija otvoriti šampionat sa domaćom selekcijom nalazi se u katastrofalnom stanju. Nevreme koje je pogodilo Split iskidalo je velike cerade kojima je “Spaladium Arena” prekrivena kako se ne bi videlo da nema fasadu i da iz izdanja viri konstrukcija, sajle i žice. Hrvatski mediji navode da će Srbija i Hrvatska upravo u rasprodatoj i sada sramotno ogoljenoj "Spaladium Areni" otvoriti prvenstvo Evrope.

Portal index.hr piše da je jak vetar otkrio svu bedu projekta koji nedovršen stoji još od SP 2009. Splitska dvorana tada je najavljivana kao veliki projekt koji će biti na ponos gradu i Dalmaciji, te samo deo grandioznog sportsko-poslovnog kompleksa, koji je trebalo da krasi i veliki soliter.

Gotovo deset godina kasnije, cela Hrvatska, a za dva dana i Evropa, opet povodom velikog takmičenja gledaju ono od čega Splićani svakodnevno okreću glavu, navodi se dalje u tekstu hrvatskih medija. Hrvati pišu da pored esteskih, arena ima dosta i sigurnosnih problema, navodeći da je izrazito “pogubna za posetioce”.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj počinje u petak, a Srbija sa Hrvatskom igra od 20.30 časova.