Posle povrede Sanje Damnjanović i Andree Lekić, Srbija je ostala bez još jedne bitne igračice - Kristine Liščević.

MALER MALER STIŽE: Srbija i bez Liščević!

> 09:32

Srednji bek Srbije povredila je na treningu skočni zglob i gotovo je izvesno da neće biti deo reprezentacije koja će se od 7. do 21. decembra boriti na Evropskom prvenstvu.

"Šanse da zaigram su minimalne, gotovo da ih nema, ali videćemo. Utvrđeno je da su stradali ligamenti, ali da nisu pukli, već su spoljašnji samo napukli. Noga je pod ogromnim otokom, počela je da plavi i dok se ne sve ne povuče ne smem da se mrdam", izjavila je za "Sportski žurnal" Kristina Liščević.

Reprezentativka Srbije objasnila je da je čeka pauza od najmanje šest nedelja.

"U startu su mi rekli mesec dana, a onda da je povratak na teren predviđen za 28. decembar. Tačnije, tada bi trebalo da počnem sa laganim treninzima", dodala je Liščević i objasnila kako je došlo do povrede.

"Doskočila sam na nečiju nogu i iskrenula zglob. Automatski je izleteo i čula sam da je nešto puklo, sama sam vratila nogu i ponovo čula pucanje, što je dobro. Plašila sam se samo da nisam polomila nešto ili da tetive nisu stradale. Nisam mogla da pomerim nogu, sekli su mi čarapu i odmah sam prebačena u bolnicu. Tu su uradili snimak i videli da ništa nije slomljeno, pa mi je bilo malo lakše".

Pehovima srpskog tima, na žalost, tu nije kraj.

I bek Jelena Trifunović ima problem sa ramenom i vuče je već mesec dana. Ona igra, ali šutersko rame joj pravi problem pa je pitanje koliko će moći da pomogne.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi D zajedno sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke, a takmičenje počinje 8. decembra duelom protiv Crnogorki u Osijeku.