Lekićeva se na meču EHF Lige šampiona povredila prilikom kretanja u odbrani, Damnjanovićeva posle operacija meniskusa levog kolena ima probleme sa hrskavicom

PEH ZA SRBIJU: Lekićeva povredila zglob, Damnjanovićevu muči koleno!

> 08:41

- Trenutno imam gipsanu longetu na nozi. Jasniju sliku o stanju zgloba i vremenu koje je potrebno za oporavak ću imati za par dana. Volela bih da se što pre vratim na teren - iskrena je Lekićeva.

Njena koleginica iz reprezentacije Sanja Damnjanović je početkom godine operisala meniskus levog kolena i mirovala mesec dana, a sada se javio problem sa hrskavicom kolena.

- Imam problem sa hrskavicom. Nije za operaciju, ali je hrskavica sama po sebi veliki problem. Dugo sam igrala pod bolovima, ali sam otišla na magnetnu rezonancu, pa sam se posavetovala sa doktorom kluba. Primaću injekcije u Beogradu. Daću sve od sebe da igram za Srbiju na predstojećem šampionatu Evrope - poručila je Damnjanovićeva, rukometašica danskog Viborga.

Vicešampionke sveta će naredne nedelje učestvovati na tradicionalnom Mobelringen kupu (od 27. do 30. novembra) i to će im poslužiti kao dobra priprema pred start EP u Hrvatskoj i Mađarskoj (od 7. do 21. decembra). Podsećanja radi, Srpkinje su u grupi D zajedno sa Crnom Gorom, Francuskom i Slovačkom, a utakmice grupne faze će igrati u Osijeku.

Izvor: Večernje novosti/Kurir/Blic