Kapiten Srbije Momir Ilić očekuje da će ekipa odigrati dobro protiv Crne Gore, u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

ILIĆ: Crna Gora neće doći da izgubi!

> 21:09

Ilić je istakao da je atmosfera među igračima veoma pozitivna, pred meč u Pioniru u sredu (20h).

"Crna Gora je promenila malo generaciju. Sigurno neće doći u Beograd da izgube nego će dati sve od sebe da pobede. Verovatno imaju neki pritisak, jer je ovo, tako da kažem, republički derbi. Biće nekog posebnog smisla", rekao je novinarima Ilić.

Vršilac dužnosti selektora Dejan Perić istakao da su igrači spremni i svesni šta ih čeka.

"Željno očekujemo da počnu kvalifikacije. Kako sarađujemo, radimo i uz motiv koji je prisutan, verujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu, na svom nivou", rekao je Perić.

Na pitanje kakva je ekipa Crne Gore, on je odgovorio: "Ekipa koju vodi Ljubomir Obradović dolazi u izmenjenom sastavu. Igrači se ne dele na stare i mlade, već na dobre i manje dobre. U principu, važno je da znamo ko nam je protivnik i da znamo njegove karakteristike".

Prema njegovim rečima, ekipa je prethodna tri dana iskoristila da bi se upoznala sa igrom protivnika i da bi konkretizovala "stvari u fazi odbrane i napada".

"Dogovorili smo se kako ćemo funkcionisati. Ja sam ponosan i srećan kako kompletna ekipa funkcioniše. Uz dobru atmosferu, uz sve što posedujemo, nadam se našoj pobedi", rekao je Perić.

Iskusni pivotmen Rasto Stojković smatra da je Srbija favorit u grupi, ali da to mora da dokaže na terenu.

"Imamo volju i želju, a nadam se da ćemo imati i pameti da uspešno prebrodimo kvalifikacije", naveo je Stojković.

On je pozvao publiku da dodje na utakmicu i obećao da će se ekipa potruditi da na pravi način reprezentuje srpski rukomet - odgovornom igrom i zalaganjem.

Srbija u sredu u 20 sati igra u beogradskom Pioniru sa Crnom Gorom, prvi meč kvalifikacija za EP 2016. godine.