Srpski rukometaš Dalibor Čutura rekao je danas da mu je drago što je ponovo u reprezentaciji i da će učiniti sve da pomogne ekipi da se plasira na Evropsko prvenstvo

ČUTURA: Lepo je ponovo biti u reprezentaciji!

> 16:31

"Lep je osećaj, meni je uvek bila nagrada poziv u reprezentaciju, nikada mi to teško nije padalo. Ne kažem da nisam očekivao, u zrelim sam godinama. Selektor je smatrao da treba da pomognem i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv", rekao je 39-godišnji Čutura agenciji Beta.

Čutura je naveo da reprezentacija ne može da se iskupi za to što se nije plasirala ja Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Ne možemo da se iskupimo za to, niko to nije očekivao. Veliko je razočaranje, prvo samih igrača pa onda i svih ostalih. Selektor mi je poručio da radim ono što znam. Zato smo svi i pozvani, da budemo opušteni, disciplinovani i da kvalifikacije odradimo na najbolji mogući način", dodao je on.

Srbija će kvalifikacije za kontinentalni šampionat početi u sredu protiv Crne Gore, četiri dana kasnije igraće sa Izraelom, a u grupi je još i selekcija Islanda.

"Želimo da pobedimo u obe utakmice, što svi očekuju od nas. Te dve utakmice su jako bitne, pola posla je odrađeno ako dobijemo to. Ovo je nešto novo, poslednja šansa za Olimpijske igre. Moramo jako ozbiljno da shvatimo, prvo kvalifikacije, pa onda da razmišljamo o drugim stvarima", istakao je Čutura.

Pored Dalibora, u reprezentaciji Srbije igraće i njegov rođeni brat Davor Čutura.

"To je dodatni motiv za nas dvojicu, roditelje, familiju... On kad je bio ja nisam i obrnuto. Nikada se nismo sreli u reprezentaciji, lepo je da je došao i taj trenutak", kazao je Dalibor Čutura.

Utakmica između Srbije i Crne Gore igraće se u sredu u beogradskoj hali Pionir.