Hrvatski rukometni reprezentativac Marko Kopljar, član bogatog PSG-a, našao se u centru pažnje zbog ružnog i nesportskog poteza.

HRVAT KAO URUGVAJAC: Kopljar ujeda po Francuskoj

> 12:12

Naime, on je ugrizao za ruku kapitena suparničke ekipe Čemberija, Bendžamina Žilea u utakmici 6. kola francuskog rukometnog prvenstva. Igrao se 38. minut kada je Kopljar zubima nasrnuo na Žilea posle jednog skok-šuta. Usledilo je komešanje na parketu budući da su igrači Čemberija očekivano burno reagirali, a Kopljar je kažnjen direktnim crvenim kartonom nakon što je Žille sudiji pokazao tragove ugriza.

Naravno, nije dugo trebalo da se povuku paralele Kopljarovog poteza s onim slavnog urugvajskog fudbalera Luisa Suareza s nedavnog Svetskog prvenstva u Brazilu. Tada je, podsjećamo, Suarez ugrizao za rame talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija.

Francuski mediji su već Kopljaru nadenuli nadimak 'Rukometni Luis Suarez', a nema sumnje da hrvatskog reprezentativca i bivšeg igrača RK Zagreb čeka žestoka kazna kako Francuskog rukometnog saveza, tako i Svetske rukometne federacije.