Darko Stanić po dogovoru sa selektorom Dejanom Perićem, neće braniti gol reprezentacije Srbije na predstojećim kvalifikacionim duelima za Evropsko prvenstvo 2016. godine

BEZ STANIĆA NA CRNU GORU I IZRAEL: Golman Orlova neće biti u sastavu na startu kvalifikacija za EP!

> 09:31

"Ovog puta može i bez mene", rekao je Stanić.

Selektor Perić istakao je da će Stanić propustiti mečeve sa Crnom Gorom, 29. oktobra u Beogradu i 2. novembra u Izraelu, uz otvorenu mogućnost da se u budućnosti priključi nacionalnom timu

"Sa Stanićem sam imao otvoren i iskren razgovor. I on je bio veoma konkretan i otvoren, i to izuzetno cenim. Pričali smo u pravcu najboljeg rešenja za njega i nacionalnu selekciju", otkrio je Perić za Sportski žurnal.

Odluka da Stanić izostane sa spiska, usko je vezana za skorašnja dešavanja i raskid ugovora sa Metalurgom, za koji je ove sezone odbranio samo jedan meč, sa PSŽ u Ligi šampiona.

"Pre kratkog vremena je tek rešio status u Metalurgu, sad je slobodan igrač i traži novu sredinu. Nadao sam se da će moći da brani, ali povratna, krajnje iskrena informacija nije odgovarala tome. Posle Češke je još zatražio odmor od reprezentativnih obaveza, a i neigranje se odužilo… Odluku smo razmatrali kako prema njegovoj konkretnoj situaciji tako i u skladu sa reprezentativnim zahtevima", dodao je selektor Srbije.

Izvor: Mondo.rs