Pored činjenice da ženska rukometna reprezentacija Srbije nije ostvarila nijednu pobedu na turniru u Umagu, selektor Saša Bošković ističe da ništa ne zamera igračicama

SRPKINJE POSLEDNJE: Tri poraza na Kroacija kupu!

> 00:31

- Mislim da svi možemo da budemo zadovoljni ovim turnirom, a što je najvažnije nijedna igračica se nije povredila. U Umagu smo imali priliku da isprobamo neke nove stvari. Devojke se vraćaju u klubove da odigraju još ovih mesec i po do početka Evropskog prvenstva i ja im želim svu sreću - rekao je Bošković.

Reprezentativke Srbije zauzele su poslednje mesto na Kroaciju kupu u Umagu. Izabranice Saše Boškovića na sjajnom turniru nisu ostvarile nijednu pobedu, pošto su i poslednjeg dana poražene od Hrvatske, koja je zauzela prvo mesto

Katastrofalno su Srpkinje otvorile utakmicu, nisu uspevale da probiju odbrambeni bedem Hrvatske, koja je odmah povela 5:0 (5. minut), dok su vicešampionke sveta prvi pogodak postigle tek u 7. minutu preko Jelene Trifunović.

Ništa nije polazilo za rukom srpskom timu, teško su Lekićeva i drugarice dolazile do prilike za pogodak, dok u odbrani nisu bile ni blizu agresivnog i borbenog tima.

U 24. minutu Hrvatska je imala najveću prednost od devet golova (15:6) i sve je ličilo na neverovatnu katastrofu gošći, jer pored Sanje Damnjanović i Dragane Cvijić nije bilo raspoložene igračice.

Odmah na startu drugog dela igre srpski tim je preko Damnjanovićeve i Rajovićeve nagovestio buđenje. Tako je i bilo, jer su pulenke Saše Boškovića golovima Damnjanovićeve, pa dva puta Cvijićeve stigle na 19:18 u 40. minutu.

Odbrana je u tim trenucima bila odlična, na golu je proradila Jovana Risović, a na terenu je briljirala Sanja Damnjanović, koja je samo u sjajnoj Cvijićevoj imala podršku, pa je Srbija do 46. minuta bila na samo gol zaostatka, ali nikako nije uspevala da izjednači.

Usledili su koraci, pa dve tehničke greške i to je bilo dovoljno da Hrvatice ponovo steknu osetniju prednost. Andrea Penezić je postigla dva pogotka, Marićeva jedan i domaći tim je ponovo u 50. minutu imao četiri gola viška (26:22).

Popovićeva, Cvijićeva, pa Damjanovićeva su napravile po tehničku grešku i Hrvatice su mirno mogle utakmicu da privedu kraju i osvoje turnir u Umagu.

Ovaj turnir srpske rukometašice iskoristile su kao pripremu za EP, koje se od 7. do 21. decembra održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Rezultati odigranih utakmica naših rukometašica

Prvo kolo: Nemačka – Srbija 25:25 (13:13)
Drugo kolo: Srbija – Poljska 25:27 (15:17)
Treće kolo: Hrvatska – Srbija 31:26 (17:12)