Mirko Butulija izabran je za novog predsednika Rukometnog kluba Crvena Zvezda

Butulija novi predsednik Crvene zvezde!

> 08:21

Na Skupštini održanoj u petak, prvo je rezrešen funkcije dosadašnji predsednik Upravnog odbora Petar Stojanović, koju je tu odluku zatražio iz ličnih razloga. Nakn toga izabran je novi predsednik, ali i članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Skupštine. Novi predsednik rukometnog kluba je ujedno i predsednik Automoto saveza Srbije.

- Period pred nama biće težak, ne obećavamo ništa, ali sve ćemo pokušati. Moj tim i ja ćemo pokušati da da postavimo klub na noge. Nije prioritet titula i trofeji, već opstanak i totalna finansijska konsolidacija. Kada sam zvao prijatelje da dođu i pomognu, svi su me pitali šta mi to treba. Pomagali smo i ranije klubu, koji zahvaljujući Nenadu Peruničiću i dalje postoji. Cilj je da u UO budu ljudi koji finansijski mogu da pomognu, a mi ćemo ih trenutno imamo deset, od 15 mesta – rekao je novi predsednik kluba.

Trener crveno-belih, Nenad Peruničić izrazio je zahvalnolst novom rukovodstvu i prijateljima kluba - Znate svi koji ste tu, prijatelji i iskreni Zvezdaši, šta je iza nas proteklih godina, i šta još sledi narednih dana zbog licence, koja je još nedefinisana.

- Prihvatam punu odgovornost za sve što se dešavalo u klubu prethodnih šest godina, jer sam bio deo tog tima koji je doveo klub u ovo stanje, iako se nije znalo ko šta radi u klubu. Konačno imam kome da polažem račune i da gleda da li radim dobro ili ne.Dugujem veliku zahvalnost Mirku, koji je i ranije pomagao klub, navijačima na pomoći i prikupljanju novca i našim prijateljima, portalu Moja Crvena zvezda na velikoj pomoći počev od otvaranja računa za pomoć klubu. Sebi i novom timu želim svu sreću. Trebaće nam - rekao je Perunčić, prenosi zvanični sajt kluba.

Izvor: sportal.rs