Trener rukometašica Metalca iz Gornjeg Milanovca Slobodan Jevtović tražio je 3.500 evra za ispisnicu maloletne rukometašice, tvrde njeni roditelji.

SRAMOTNO: Trener tražio za ispisnicu 3.500 evra

> 10:16

Otac mlade rukometašice Vlatko Dakić obratio se pismom lokalnoj samoupravi o stanju u klubu, a posebno je obavestio policiju o "zloupotrebama koje se događaju i nepedagoškom radu trenera Slobodana Jevtića".

"Nikakv ugovor sa klubom niko od nas nije potpisao, ćerka dinara nikada nije dobila. Sada zbog školovanja odlazi u drugi grad gde želi da nastavi da se bavi sportom i ne znam zašta treba da platim 3.500 evra, a na moj pismeni zahtev klub ne odgovara", rekao je Dakić.

U pismu lokalnoj samoupravi on je naveo da se dešavaju brojne zloupotrebe prema igračicama, počev od stipendija do nadoknada troškova i falsifikovanja potpisa za podizanje novca "koji je završavao u privatnim džepovima".

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović koji je ovaj slučaj ispitivao, za agenciju Beta je izjavio da je sve rađeno u skladu sa privilima Rukometnog saveza Srbije, a optužbe koje se odnose na razne zloupotrebe nisu u nadležnosti lokalne samouprave.

Trener rukometašica Slobodan Jevtović rekao je agenciji Beta da je stav uprave kluba da nijedno dete ne može biti tretirano mimo pravilnika Rukometnog saveza Srbije, što važi i za ovu igračicu.

"Za ostale optužbe mogu da kažem da su van pameti i ne želim da ih komentarišem", rekao je Jevtović.