Rukometni klub Crvena zvezda nije dobio dozvolu za takmičenje u Superligi i u predstojećoj sezoni neće igrati u elitnom društvu

RUKOMET: Zvezda ne igra u elitnom društvu, nije dobila dozvolu za takmičenje u Superligi!

> 08:44

Prema pisanju „Sporta“, Sportsko društvo nije uspelo da postigne dogovor sa igračima kojima se duguje novac i zbog kojih Zvezda nije dobila dozvolu da se takmiči. Zajednica je reprogramirala dugove, produžila rokove mimo svih pravila, ali to nije donelo rešenje po kojem bi Zvezda ostala u Superligi.

- Izašli smo u susret, učinili sve ustupke, pod uslovom da se postigne sporazum kojima se duguje novac, ali nažalost, izgleda da to nije urodilo plodom. Nemaju saglasnost igrača kojima se duguje - rekao je Dragan Jaćović, predsednik Zajednice Superlige i dodao: - Sportsko društvo je dalo pismenu garanciju, navelo rok do kada će da izmiri obaveze. Bili smo spremni da to prihvatimo u interesu rukometa prvenstveno. Rok je bio od decembra do 31. maja. Međutim, igrači, po informacijama koje imam, nisu bili spremni da prihvate sporazum. Izgleda nemaju poverenje u ljude iz rukometnog kluba.

Zvezda trenutno duguje Nikoli Dokiću, Nikoli Šljivančaninu, Urošu Miloševiću, Nemanji Zelenoviću i Stevanu Ćiriću.

-Nažalost, Crvena zvezda neće moći da se takmiči ni u Superligi, ni u bilo kojoj drugoj, baš zbog situacije koju imaju sa tim igračima. Po ovome svemu sledi pauza od godinu dana, koliko znam. Istekao je krajnji rok i sve vodi ka tome. Mi smo, kao Zajednica, učinili sve da do ovoga ne dođe. Međutim, nismo sportni ni mi, ni Sportsko društvo Crvena zvezda, ali nešto škripi u odnosu igrača i predstavnika rukometnog kluba - naglasio je Jaćović za „Sport“.

Izvor: b92.net