RSS će uskoro da se razgovara sa kandidatima. Upravni odbor ima poslednju reč – ističe generalni sekretar RSS Božidar Đurković

RUKOMETAŠI SRBIJE DOBIJAJU SELEKTORA: RSS razgovara sa kandidatima do kraja nedelje!

> 12:41

Reprezentacija Srbije bi do kraja sledeće nedelje mogla da dobije selektora. Ukoliko i ne bude do tada, biće bar iskristalisana slika kandidata. Za sada ih je nekoliko.

O imenima ni reč, sem onih koji su „isplivali” na površinu poput Velimira Petkovića, Veselina Vujovića, Lina Červara, Jovice Cvetkovića, Nenada Peruničića...

- Tokom sledeće nedelje bismo mogli da imamo jasniju sliku oko selektora – kaže za “Sport” generalni sekretar RSS, Božidar Đurković.

Šta konkretno mislite?

- Ponedeljak, utorak bi trebalo da vidimo ko su adekvatni kandidati, a onda, recimo, posle Skupštine RSS krenemo u razgovore sa njima. Biće ih nekoliko. Posle toga slede konsultacije sa članovima Upravnog odbora, koji će da imaju poslednju reč.

Kada bismo mogli da očekujemo da Srbija dobije selektora?

- Možda ne baš do kraja sledeće nedelje, ali tada će sigurno mnogo toga da bude jasnije. Neće dugo da se čeka - zaključuje Đurković.

Sećanja radi, jedna od važnih stavki u izboru novog kormilara biće trenerska licenca trećeg stepena, koji će od septembra (uz toleranciju do kraja godine) morati da ima svaki selektor.