Partizan u Moskvi, Zvezda u Istanbulu

> 08:36

Najbolji srspki ragbi klubovi Partizan i Crvena zvezda nastavljaju i ovog vikenda učešće na međunardnoj sceni.

"Večiti" očekuje veoma bitna gostovanja, Partizan putuje u Rusiju, dok će Crvena zvezda gostovati u Turskoj. Posle uspešnog puta u Sofiju na startu Balkan Super Lige u kojoj brane titulu, ragbisti crno-belih krenuli su put Moskve gde će u subotu (15.00) igrati prijateljski meč sa ekipom CSKA.

U pitanju je istorijska utakmica za srpski ragbi jer će to biti prvi duel sa ruskim klubovima, pošto su se reprezentacije dveju zemalja već nekoliko puta sastajale.

Takođe ovaj meč je istorijski za regionalnog šampiona jer je uspeo da nađe sponzore za put ovanje dugačko preko 2.200 km koje ide preko mađarskog Debrecina. Partizan se našao i u jedinstvenoj situaciji za domaći ragbi da u nedelju dana ima dva internacionalna gostovanja – Bugarska, pa Rusija.

„Saradnju sa Rusima uspostavili smo prošle sezone i kada je član uprave CSKA Denis Korolev predložio ga gostujemo u Moskvu, činilo nam se to kao nmoguća misija zbog finansija. Kako je sezona odmicala i kako smo prvo osvojili Kup Srbije, pa Balkan Super Ligu, situacija se promenila na pozitivno i uz pomoć sponzora i prijatelja kluba obezbedili smo sredstva za ovo bitno gostovanje“, izjavio je pred put trener crno-belih Admir Hadžić.

Sa druge strane večiti rival, Crvena zvezda istog dana gostuje u Istanbulu timu Bilgi Badžers (18.00) na startu takmičenja u Grupi E Balkan Super Lige. Turskom vicešampionu će to biti debi u zvaničnim mečevima na međunarodnoj sceni, dok su beogradski crveno-beli aktuelni šampion Srbije i prošlogodišnji učesnici finala regionalne lige. 


JOŠ SPORTA: 

Srbija izgubila od Maroka! 

Ibra i zvanično potpisao 

Đoković: Ne ide... 

Kanjizares ostao bez sina!