Ko bi rekao...Kinezi nameštali mečeve u snukeru?

> 16:44

Ko bi rekao da je ovo moguće. Ju Delu i Cao Jupeng, dva snukeraša iz Kine, suspendovana su zbog nameštanja mečeva u jednom od najvećih korupcionaških skandala u istoriji snukera.

I maratonci vole da "varaju" - našli prečicu i trčali kroz grmlje

Obojica su priznali da su nameštali rezultate mečeva na pojedinim turnirima između 2015. do 2017. godine, posle istrage o sumnjivim uplatama u kladionicama.

Oni su među najpopularnijim snukerašima u Kini. Ju, 52. snukeraš sveta, suspendovan je na 10 godina i devet meseci i moraće da plati 25.000 dolara.

On je učestvovao u nameštanju pet mečeva na pet turnira, kako bi zaradio novac za sebe i prijatelje. Ju (31) je priznao da je lagao istražitelje, kao i da se kladio na mečeve, iako je igračima to zabranjeno.

Cao, 44. igrač sveta, suspendovan je na šest godina, od kojih je tri i po godine uslovno, za nameštanje rezultata tri meča u 2016. godini, uključujući i jedan na prestižnom Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva. Deo kazne 28-godišnjem snukerašu je uslovan pošto je priznao krivicu.

Svetska bilijar i snuker asocijacija saopštila je da su to najduže suspenizije za nameštanje mečeva, otkako je 2013. godine Stiven Li suspendovan na 12 godina.

JOŠ SPORTA:

Zajedno za život - dođite na basket i pomozite!

U zvezde je vinuo Dibalu, Pastorea, Kavanija....Potom prodao klub za 10 evra

Superklasiko: Troškovi do Evrope visoki, ali pomama još veća - 70.000 Argentinaca rezervisalo kartu!

Sjajna vest za sve muškarce - Linzi Von odložila penziju