Muškarci, loše vesti - Linzi Von se povlači

> 16:41

Jedna od najboljih i najlepših skijašica svih vremena odlučila je da nakon ove sezone završi karijeru.

Peruničić pravi izmene pred Švajcarce

Lidzi Von donela je najtežu odluku u karijeri. Rešila je da posle ove sezone završi skijašku karijeru.

Amerikanka, koja je obeležila jednu eru u ski sportu, saopštila je da je spremna da uskoro zaokruži važno poglavlje u svom životu i pređe na sledeće.

"Kao najstarija osvajačica olimpijske medalje, sa 34 godine, shvatila sam dok sam ispunjavala sve velike ciljeve u skijanju, da moram da pogledam u prošlost i sve uspehe i onda se zapitam kako će moja budućnost izgledati bez toga. Moram da priznam da sam dovoljno dobra i van skijanja, jer u ovom trenutku moje zdravlje i porodica treba da mi budu na prvom mestu. Želim da budem u stanju da hodam bez bolova i (nadam se) da učim svoju decu skijanju. Moram da odredim svoje ciljeve, ko sam ja i u kom smeru ide moj život...", objavila je na Instagramu američka skijašica deo pisma za "Sports Illustrated" u kojem najavljuje kraj karijere.

Von je, između ostalog, poručila da je ponosna na sve što je napravila u karijeri i da nema potrebe da se više dokazuje ni sebi ni ostalima.

Lindzi Von je u uspešnoj karijeri ostvarila 82 pobede i 20 trofeja u Svetskom kupu, osvojila je zlatnu i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama i sedam odličja na svetskim prvenstvima (po dva zlata i bronze i tri srebra). Cilj joj je da u oproštajnoj sezoni postane najveća u istoriji skijanja i pretekne najuspešnijeg skijaša Ingemara Stenmarka, koji je ostvario rekordnih 86 pobeda u Svetskom kupu.

JOŠ SPORTA:

Počinje Svetski kup, Nevena uživo iz Zeldena (VIDEO)

Samo se čekala druga strana, Krstajić odgovorio Luki

Nemanja među najboljima u Premijer ligaškoj istoriji!

Došlo i to vreme - Posle 11 godina bez dve "ikone" u El Klasiku