Nurmagomedov uništio Mekgregora

> 11:26

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov istukao je Konora Mekgregora i odbranio naslov prvaka sveta u lakoj kategoriji na UFC229.

Koji je virus napao Evropu - Bajern, Barsa, Real, Junajted?

Nurmagomedov ostaje neporaženi šampion, ali je svoju pobedu upropastio glupim ispadom po završetku borbe kada je utrčao i potukao se sa publikom.

Borba koja je najavljena kao jedna od najznačajnijih u UFC istoriji bila je kvalitetna, ali je Nurmagomedov opravdao ulogu favorita, dok Mekgregor posle pauze od dve godine nije mogao da parira trenutno boljem od sebe.

U prvoj rundi je Nurmagomedov delovao kao piton koji davi svoju žrtvu pošto su obojica provela nekoliko minuta u poziciji koja je više odgovarala stilu borbe Rusa. 

Daleko bolji na parteru, Nurmagomedov je tražio poziciju u kojoj će moći da matira Irca.Tu poziciju je pronašao u drugoj rundi koja je počela munjevitim zamahom Mekgregora u pokušaju da iznenadi protivnika. 

Habib se izmakao od levice i odmah uleteo u kontakt, ugrabio priliku i oborio na zemlju Mekgregora. Od tog trenutka do kraja runde isprebijao je Irca razmenom udaraca levom i desnom rukom dok je Mekgregor bio dole zaklonjenog lica.

Konor je u treću rundu ušao s pokušajem da desnom drži protivnika na distanci i brzim napadom levicom stvori prednost. Obojica su bili istrošeni, a Nurmagomedov je pokušavao da poremeti ritam Mekgregora tako što mu je izmicao desnu ruku i napadao ga svojom levom. 

Nijedan nije uspeo da do kraja trećeg petominutnog perioda stvori ozbiljnu prednost i više su je iskoristili da se odmore za odlučujuću rundu. U njoj je bolji bio Nurmagomedov, uhvatio je i stegao Mekgregora oko vrata i Irac je morao da preda. 

Rusu je ovo 27. pobeda, nema nijedan poraz. Pre meča je rekao da neće biti rukovanja sa Mekgregorom, ali je otišao i dalje od toga. 

Odmah po završetku borbe preskočio je ogradu i počeo da se tuče sa nekim iz publike, nastala je opšta tuča i moralo je da reaguje obezbeđenje. U oktagonu su se potom našle i pristalice pobednika pa je i Mekgregor morao da se brani, a stvar se smirila tek posle nekoliko minuta. 

Trenutak sa početka druge runde koji je verovatno prelomio borbu možete pogledati na snimku ispod. Od tog trenutka je Nurmagomedov stvorio prednost, propisno istukao svog protivnika i do kraja pobedio.

Izvor: b92.net

JOŠ SPORTA:

Bundesliga: Na Vestfalenu ludnica, bomba Alkasera u 96. minutu (VIDEO)

PL: Poraz Milivojevića i Palasa, "bomba" Sigurdsona za pobedu Evertona!

Žoc bolji od Ivanovića na startu, Gudurić dobar

Vreme je da Pionir dočeka "novi" Partizan