Kik boks - Dominacija Nađe Milijančević

> 19:33

Nađa Milijančević, talentovana srpska juniorska kik bokserka, odbranila je svetsku titulu u Italiji u pravoj "žetvi" medalja srpskih predstavnika, a uspela je da odvoji vreme za kratak intrevju za portal B92.

Mesi: Ljuti smo zbog loših rezultata!

Milijančevićeva je pre dve godine osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, zatim je prošle bila prvak Evrope, da bi ove, na nedavno završenom prvenstvu u Italiji, ponovo postala prvak sveta. I da, usput je i dvostruka balkanska šampionka.

Ona je na Svetsko prvenstvo došla kao favorit, ne samo zbog svetske, već i zbog evropske titule, a na kraju je opravdala očekivanja. 

"Ja sam bila veliki favorit zbog prethodne svetske titule, ali Evropskog prvenstva koje sam osvojila prošle godine. Došla sam dosta spremna fizički ali i fizički takođe i opravdala sam očekivanja", rekla je Nađa Milijančević za B92. 

17-godišnja Nađa se i dalje takmiči u juniorskoj kategoriji, ali ne još zadugo. Ipak, prvo joj predstoji odbrana šampionata Evrope naredne godine. 

"Sledeće godine branim evropsku titulu, i onda naredne godine prelazim u seniore. Pa sad, tada će biti promene, osetiću je definitivno jer to su starije devojke koje su iskusnije i čvršće. Ja svakako sazrevam kao borac, ali i ovako". 

U Srbiji ima dosta nerazvijenih sportova u kojima imamo veoma kvalitetne juniorske takmičare, a kik boks je samo još jedan primer nečega takvog. 

"Naši uspesi definitivno pomažu (razvoju kik boksa). Naš Savez bi trebalo da obrati pažnju, ali on nema neki budžet. Imamo državna prvenstva i kupove, ali oni se odigravaju u lošim uslovima".

Milijančevićeva se u finalu našla protiv takmičarke iz Hrvatske, koju je savladala bez većih problema. 

"Nisam poznavala takmičarku iz Hrvatske, ali sam od ostalih drugara sa tih prostora čula dosta. Mi se međusobno svi tamo družimo", kazala je Nađa. 

Srpski juniori su medalje osvajali u dve kategorije, K-1 i "Low kick", a u prvonavedenoj je učestvovala Nađa koja nam objašnjava da je u njenoj kategoriji razlika to što ima dodatnog klinča, mogu da se "bacaju" kolena i da se zadaju udarci rukom iz okreta. 

Srbiju je predstavljalo 36 takmičara, a to je jako mali broj kada se uporedi sa ostalim zemljama, kao npr. Rusijom (219), Mađarskom (183), kao i Hrvatskom (80). Činjenica da je osvojena 21 medalja ovom informacijom dobija na težini, ali Nađa kaže da su očekivanja pre prvenstva bila velika. 

"Ja mislim da je to stvarno veliki uspeh. Svi moji drugari i ja smo opravdali očekivanja naših trenera, imali smo dobre pripreme i došli smo spremni", zaključila je Nađa Milijančević za B92. 

Nađi želimo uspešnu i dugu karijeru, i da se dominacija u juniorskoj kategoriji jednog dana prenese i u seniorsku.

JOŠ SPORTA:

WTA: Olga ušla u 100, idemo dalje!

Mesi kopira Ronalda, bliži se Italija?

Tomić pred Ulm: Početak je najbitniji

Stojković ne strahuje od PSŽ-a: Verujemo da možemo ugroziti Parižane