Od Ubera do prvog pika na draftu!

> 21:30

Postaće startni kvoterbek Klivlend Braunsa i za četiri godine će zaraditi 32 miliona dolara, a praktično do juče je radio kao vozač Ubera.

Embid: Ovo definitivno nismo mi

Pre samog drafta, stručnjaci su govorili da ova "pijaca" vrvi od talenata na poziciji vođe napada.

Čak četvorica kvoterbekova izabrani su u prvih 10 pikova. Najveći gubitnici NFL-a Klivlend Braunsi, koji su prošlu sezonu završili bez pobede, uz 16 poraza, kao i prethodne godine imali su privilegiju da biraju prvi. 

Iznenađujuće, ekipa iz Ohaja je za prvog pika odabrala doskorašnjeg kvoterbeka Oklahome Bejkera Mejfilda, koji preti da pomrsi slavu u ovoj američkoj državi NBA asu Raselu Vestbruku. Reč je o momku koji je prošle sezone osvojio Hajzmanov trofej. Očekivalo se da bude visoko kotiran, ali ne i da bude zvezda večeri. 

A gotovo do juče, Mejfild je preživljavao kao i veliki broj američkih studenata, radeći dodatni posao da bi mogao da se školuje na univerzitetu Oklahoma. 

Naime, jedan navijač je objavio fotografiju snimljenu pre godinu dana. Reč je o selfiju koji je napravio sa vozačem Ubera, a vozač je bio ni manje ni više nego Bejker Mejfild. 

"Od mog vozača Ubera do broja 1 na draftu... Čestitam, Bejker", napisao je jedan navijač na svom "Tviter" nalogu. 

Prema strogim pravilima zabranjeno je primati novac od sponzora tokom studiranja, pa je Mejfild pronalazio dodatne studentske poslove kako bi mogao da zaradi novac. 

Njegov put do prvog pika i ugovora od 32,5 miliona dolara nije bio nimalo lak. Najpre se posvađao sa trenerom u Hjustonu, pa je pauzirao godinu dana pre nego što je dobio dozvolu da zaigra za Oklahomu. Početkom prošle godine je uhapšen zbog divljanja pod dejstvom alkohola. Potom je, posle pobede Oklahome u gostima protiv Ohaja, otrčao na centar terena i postavio zastavu svog univerziteta. Nešto kasnije se hvatao za međunožje pred klubom protivnika protiv Kanzasa.

JOŠ SPORTA:

Radonjić nastavlja - 7/7

Istanbul: Viktor i Duci u četvrtfinalu

Gruzijac pod zastavom Srbije će se sutra boriti za zlato!

Nemeš izgubio u finalu