Odbojkašice idu po medalju

> 00:13

Reprezentativke Srbije u odbojci rekle su danas da jedva čekaju početak Svetskog prvenstva u Japanu, na kom je cilj osvajanje medalje.

Liga Kup - Jedan Azar jači od celog Liverpula

"Čekamo početak s velikim nestrpljenjem. Pripreme su bile zaista duge i dale smo sve od sebe. Zdrave smo i spremne za Svetskog prvenstvo", rekla je Tijana Malešević u Hofuu.

Srbija je u Grupi D prve faze Svetskog prvenstva sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kazahstanom i Kenijom.

"Ne mogu da kažem da je grupa preteška, protiv mnogo reprezentacija smo favoriti. Te utakmice će nam služiti da se polako uvodimo u celo takmičenje", navela je Tijana Malešević.

Reprezentacija Srbije se sprema u Hofuu, a u četvrtak će otputovati u Hamamacu, gde će igrati prvu fazu takmičenja.

Srpske odbojkašice su rano doputovale u Japan, kako bi se što bolje adaptirale na uslove.

"Mnogo nam je značilo što smo u Japan došle desetak dana pred početak Svetskog prvenstva, pre svega zbog navikavanja. Svi znamo koliko je ovde prosto sve drugačije", kazala je Malešević.

Bojana Milenković će prvi put igrati na Svetskom prvenstvu, a rekla je da je uzbudjena zbog toga.

"Što se mene tiče, a i cele ekipe, postoji velika doza želje da što pre počne. Ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo i ima pozitivne trene. Jedva čekam da počnem i dam maksimum, kao i cela ekipa", rekla je Milenkovićeva.

Po njenim rečima, cilj je medalja.

"Reprezentacija Srbije ne ide na bilo koje takmičenje samo da bi učestvovala. Borimo se za medalju i imamo kvalitet za to. Naporno se spremamo i nadam se da će to da se isplati", kazala je Milenković.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će prvu utakmicu na svetskom šampionatu u Japanu igrati u subotu od 9.10 protiv Dominikanske Republike.

JOŠ SPORTA:

Serija A: Sigurni favoriti

Saga Batler se nastavlja, umešan i Dragić

Joveljić golom sezone za miran san Crvene zvezde

OI 2020 - Tokiju potrebno čak 80.000 volontera!