Grbić: Konačno!

> 09:43

Prekinuvši sedmogodišnji negativni niz u mečevima protiv Francuske, srpski odbojkaši oduševili su navijače i zadovoljili selektora.

Ne funkcionišu zajeadno - "Đokerer" izgubili u dublu

Šef struke "orlova" Nikola Grbić naglasio je posle meča da je njegova ekipa duel protiv Francuske na Svetskom prvenstvu odigrala srcem i istakao da su presudili želja za pobedom i jedinstvo.

"To je odlična reč - konačno! Mislim da ih poslednjih sedam godina nismo pobedili na nekom zvaničnom takmičenju", rekao je Grbić nakon utakmice.

Bio je to meč prvog kola druge faze Svetskog prvenstva i imao je izuzetan značaj.

"Važnost ove utakmice je u to i veća jer je njima ovo bila poslednja šansa da ostanu u igri za plasman među šest ekipa. Odigrali smo utakmicu srcem, bez obzira što u nekim situacijama zbog prevelike želje, nismo iskoristili neke prilike koje obično rešavamo... Da smo ih rešili ova utakmica bi i ranije bila gotova", rekao je selektor Srbije.

On je naveo da je bilo teško pobediti Francusku koja je u poslednjih desetak godina jedna od najjačih reprezentacija na svetu.

"Momci su još jednom pokazali izuzetnu želju za pobedom i jedinstvo, svi koji su ušli sa klupe... Ponavljam se, ali to smo mi, to mi se dopada. To je jedini pravi put da idemo dalje, da ne gledamo ko je sa druge strane, nego da gledamo samo kako mi igramo", rekao je Grbić.

Naredni meč naši odbojkaši odigraće danas protiv Argentine od 16 časova.

JOŠ SPORTA:

Bogdan mora na operaciju OPET

Tomić: Nisam zadovoljan

SL - Krunić pogodio sa izmenama

Lejver: Predstoji nam dominacija Novaka Đokovića