Grbić: Ne leže nam Francuzi

> 14:18

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić rekao je da se nada da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama na Svetskom prvenstvu i da će pobediti Francusku.

Zvezdin ponos

Ukoliko u tome uspe, Srbija bi se primakla plasmanu u treću fazu takmičenja.

"Svaki bod i svaka pobeda su izuzetno važni. Samo prvi iz grupe ide dalje sigurno, kao i druge dve drugoplasirane, ne merimo se samo sa našom grupom. Kako prvenstvo odmiče protivnici su sve teži. Imali smo odlične testove protiv dve jake reprezentacije, dobro smo se pokazali, polako podižemo formu i nadam se da će prava igra iz poslednjih par utakmica da se nastavi", rekao je Grbić, preneo je Odbojkaški savez. 

Odbojkaši Srbije igraju u petak od 16 časova u Varni protiv Francuske, u prvom kolu Grupe H na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. Srbija je zauzela drugo mesto u Grupi C u prvoj fazi, pa će u drugoj fazi igrati u grupi sa Francuskom, Argentinom i Poljskomu Varni. 

"Francuska je jedna od ekipa koje nam ne leže poslednjih godina na velikim zvaničnim utakmicama. Ovog leta na pripremama smo odigrali izjednačena dva meča sa po 3-2 u setovima i izmenjenim sastavima. Oni sada nisu toliko ubedljivi i ne igraju toliko dobro kao prošle godine i u Ligi nacija, ali kada dođe ovako važna utakmica očekujem da će odigrati najbolju odbojku. Pobeda protiv njih bi nam jako pomogla da se približimo plasmanu u sledeći krug", naveo je Grbić. 

Iz druge faze takmičenje plasman u treću fazu izboriće pobednici sve četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz tih grupa. 

"Argentinci su poznati da igraju za ponos, nemaju šanse da prođu, ali vole da se nadmeću bez obzira da li su uspali ili ne. Od njih očekujem maksimalni pristup i želju da nas pobede. Ali, ne treba da gledamo ko je sa druge strane mreže, moramo da igramo našu najbolju odbojku. Otežavajuća okolnost je što će se utakmice igrati tri dana uzastopno bez dana pauze, za razliku od prve faze, ali to neće biti preveliki problem, baš tako smo se spremali za prvenstvo", dodao je Grbić. 

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin rekao je da ekipu ne treba da opterećuje lošiji skor sa Francuzima. 

"Sa njima smo odigrali prijateljske utakmice na pripremama, jednu smo pobedili, drugu izgubili, ali smo bili jako blizu. To je ekipa koja dugo igra zajedno i osvaja mnogo trofeja poslednjih godina. Raduje me što donosimo u Varnu 12 bodova i četiri pobede. Odigrali smo dobro prvi deo turnira, vidi se napredak, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje", naveo je on. 

Srbija će u drugom kolu u subotu igrati protiv Argentine od 16 časova, a u nedelju od 19.40 protiv Poljske. 

"To su neugodne ekipe, naročito Poljska, koja je sa pet pobeda jedan od glavnih favorita da ode do završnice u Torino. Treba da gledamo naš deo terena, s obzirom da nas je krenuo servis, nadam se da će tako da ostane, igramo sve bolje. Argentina igra jako brzu odbojku, imaju dobre igrače, naročito dizača i korektora. Moramo dobro da se spremimo, favoriti smo na papiru ali to treba da pokažemo na terenu", rekao je Podraščanin.

JOŠ SPORTA:

ZVANIČNO - Počinje snimanje "Space Jam 2"

UKLJUČITE SE!

Lepe vesti iz Minhena - Maki uskoro na treninzima

FIFA - BiH ispred Srbije