Malo problema ali pobeda je pobeda - pao Kamerun

> 22:23

Srbija je savladala Kamerun i ostvarila prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u odbojci. 

Srbiju progutao Krit

Malo problema za reprezentaciju Srbije, savladana je ekipa Kameruna maksimalnim rezultatom 3:0 (30:28, 25:16 i 25:17) za samo 80 minuta igre.

Očekivano dobro je krenula reprezentacija Srbije protiv Kameruna kojem nisu davane velike šanse protiv našeg tima. Poveli smo bez problema sa 13:7, očekivalo se da sa lakoćom privedemo set kraju, ali se to nije desilo.

Mnogo grešaka sa servis linije, Kamerunci su zaigrali nešto bolje i očas posla - poveli i to pred kraj seta! Bilo je 19:18 za Afrikance, ali nisu izdržali do kraja iako su čak i spasili dve set lopte pri rezultatu 24:22. Kasnije su naši imali još nekoliko set-lopti, iskoristili su tek osmu set loptu za vođstvo do 1:0.

Ono što se kasnije očekivalo jeste da Kamerunci padnu psihički, što se i desilo. Krsmanović, Luburić i Ivović su sjajnom igrom doneli našem timu 9:6, prednost je samo rasla, a nakon asa Srećka Lisinca poveli smo sa 20:12, već tada je bilo jasno da je set rešen.

Petrić je odlično servirao na startu trećeg seta, poveli smo na prvom tehničkom tajm-autu sa 8:3, ubrzo je bilo i 12:5 i bilo je jasno da će naš tim pobediti danas i stići do prvog trijumfa na Svetskom prvenstvu.

Dražen Luburić je sjajnom igrom doneo Srbiji nekoliko poena, poveli smo i sa 19:10. Kamerunci su poslednji trzaj imali upravo u tim trenucima, vezali su pet poena, ali je to bilo sve od njih za večeras.

Srbija sada ima skor od jedne pobede i jednog poraza, naredni meč igra protiv Tunisa 15. septembra od 17 časova. 

Izvor: Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Kežman uspeo - ovo je nova otkupna klazula za Sergeja!

FIBA efekat - Bugari dobili Francusku!

Barselona vuče na roze - birajte najlepše

Srbija ipak ispred Hrvatske!