Grbić okupio "Plavu četu"

> 23:07

Svetsko prvenstvo će se odigrati od 9. do 30. septembra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu u Italiji.

Zvezda "popunjava rupe"

"Orlovi" će trenirati u Beogradu do 9. avgusta, kada je predviđen polazak na Pale, u Republiku Srpsku, gde će ostati do 25.8. 

Srbija će igrati u C grupi u Bariju protiv SAD, Rusije, Australije, Kameruna i Tunisa. 

Srbija će prvi meč u Bariju odigrati protiv SAD, u utorak, 12. septembra od 20.30 časova, dok je drugi meč na programu je u sredu, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna.

Srbija će u subotu, 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protviv Australije od 20.30 časova. 

Posle drugog slobodnog dana, "Orlovi" će poslednji meč u Bariju odigrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije. 

Plasman u II fazu izboriće 4 selekcije. 

Sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča I faze neće znati sastavi grupa II faze. Srbija može u II fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni. Ukoliko Srbija bude prvoplasirana, igraće u G grupi, u Sofiji. 

Ukoliko osvoji drugo mesto putovaće u H grupu u Varnu, u Bugarsku. Osvajanjem trećeg mesta, izabranici Nikole Grbića će obezbediti mesto u E grupi u Milanu, u Italiji, a ukoliko bude četvrta, u II fazi će igrati u F grupi u Bolonji, u Italiji.

JOŠ SPORTA:

Kobi očaran Tejtumom

Valensija se otvorila - 50 miliona za "Sveca"!

I njih neko da odbije – Dvajt izabrao Vizardse pre Voriorsa

Lendejl: Partizan je najbolje rešenje