Sa aktivnostima krenula i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Prozivka odbojkašica, stiglo njih deset, ostatak stiže uskoro

> 17:45

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na pripremama za Ligu nacija. Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, selektor Zoran Terzić pozvao je 22 igračice na pripreme, a na okupljanju ih je bilo 10. Preostalih 12 igračica će se naknadno priključiti pripremama u zavisnosti od obaveza u klubovima. Prozivku je obavio drugi trener seniorki Srbije Aleksandar Vladisavljev. Odbojkašice će se pripremati u dvorani Voždovac na Banjici.

Lajović u drugom kolu Barselone

Na prozivci su se pojavile tehničari: Bojana Živković i Aleksandra Ćirović. Korektori: Sanja Malagurski i Jovana Jovičić. Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović i Maja Aleksić. Primači: Bojana Milenković, Sara Lozo i Katarina Lazović.

Reprezentativka Sanja Malagurski rekla je da i u Ligi nacija njena ekipa ima najveće domete.

- Na to je naša reprezentacija navikla državu u poslednjih nekoliko godina. Biće mnogo teži sistem, nešto drugačije. Okupile smo se u nešto kraćem sastavu, mnogo devojaka nisu završile sezonu, ali to nije ništa drugačije od proteklih godina. Idemo polako, imamo vremena za sve, da se polako dogovaramo oko ciljeva i u nove pobede - rekla je ona.

Bloker Mina Popović navela je da Srbija uvek ima velike ambicije, ali da će biti teško zbog gustog rasporeda za igrače.

- Tu smo u manjem broju nego što bi trebalo, zato što mnoge igračice nisu završile sezonu. Imaćemo mali problem, da se nađe vreme za mali odmor i za to takmičenje, da se odigra na maksimalnom nivou. Preklapaju se klupske i reprezentativne sezone, previše je gust raspored za igrače. Sad smo tu, počinjemo da treniramo, radićemo maksimalno šta možemo da uradimo. Čeka nas takmičenje koje je ove godine izmenjeno i još se više igra - rekla je ona.

Odbojkašice Srbije će sve utakmice u Ligi nacija igrati utorkom, sredom i četvrtkom. Srbija će tokom prvog vikenda u četvrtoj grupi od 15. do 17. maja igrati u Barueri sa domaćinom Brazilom, Japanom i Nemačkom. Prvi rival Srbiji biće Japan, a zatim Nemačka, pa Brazil. Drugi vikend odigraće se od 22. do 24. maja, a Srbija će igrati u sedmoj grupi u Makaou sa Kinom, Poljskom i Tajlandom.

Odbojkašice Srbije će biti domaćini selekcijama Rusije, Turske i Belgije u 10. grupi trećeg vikenda od 29. do 31. maja u novoj Hali sportova u Kraljevu. U prvom meču, Srbija će igrati protiv Rusije, a zatim Belgije, pa Turske. Četvrti vikend na programu je od 5. do 7. juna, a Srbija će igrati u 13. grupi, u Roterdamu, sa Holandijom, Italijom i Dominikanskom Republikom. Poslednji, peti vikend na programu je od 12. do 14. juna, a Srbija će igrati u 20. grupi u Santa Feu, protiv domaćina Argentine, selekcije SAD i Južne Koreje.

Finalni turnir biće održan od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, a osim domaćina Kine igraće i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

JOŠ SPORTA:

Lazić oštar prema saigračima: Moraju da se bore za svaku loptu

Atanasijević i Peruđa vode 1:0

Javio se i Pogba - Nemam problema sa Murinjom

Šta je Matić odgovorio kada su ga pitali da li bi nosio istu frizuru kao Pogba?