Sa aktivnostima kreće i naša ženska odbojkaška reprezentacija

Terzić okuplja devojke, na spisku njih 22 za Ligu nacija

> 17:15

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić pozvao je 22 igračice na pripreme za takmičenje u Ligi nacija, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije. Kako se navodi, odbojkašice će se okupiti 23. aprila u Beogradu, a treniraće u dvorani Voždovac na Banjici.

Novak poražen u Monte Karlu, Tim je u ovom trenutku prejak

Na spisku su tehničari: Ana Antonijević, Bojana Živković, Sladjana Mirković i Aleksandra Ćirović. Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković, Sanja Malagurski i Jovana Jovičić. Libera: Silvija Popović, Jelena Blagojević i Teodora Pušić. Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Mina Popović i Maja Aleksić. Primači: Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Sara Lozo i Katarina Lazović.

Odbojkašice Srbije će sve utakmice u Ligi nacija igrati utorkom, sredom i četvrtkom. Srbija će tokom prvog vikenda u četvrtoj grupi od 15. do 17. maja igrati u Barueri sa domaćinom Brazilom, Japanom i Nemačkom. Prvi rival Srbiji biće Japan, a zatim Nemačka, pa Brazil.

Drugi vikend odigraće se od 22. do 24. maja, a Srbija će igrati u sedmoj grupi u Makau sa Kinom, Poljskom i Tajlandom.

Odbojkašice Srbije će biti domaćini selekcijama Rusije, Turske i Belgije u 10. grupi trećeg vikenda od 29. do 31. maja u novoj Hali sportova u Kraljevu. U prvom meču, Srbija će igrati protiv Rusije, a zatim Belgije, pa Turske.

Četvrti vikend na programu je od 5. do 7. juna, a Srbija će igrati u 13. grupi, u Roterdamu, sa Holandijom, Italijom i Dominikanskom Republikom.

Poslednji, peti vikend na programu je od 12. do 14. juna, a Srbija će igrati u 20. grupi u Santa Feu, protiv domaćina Argentine, selekcije SAD i Južne Koreje.

Finalni turnir održaće se od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, a osim domaćina Kine nastupiće i pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

JOŠ SPORTA: 

TRANSFER KARIJERE - Srbin pojačava Napoli!?

I Zvezdaši za Bjekovića: "Pravi čovek na pravom mestu"!

Žestoka kazna za Markosa Alonsa

Majo Vujović sudi Radničkom i Zvezdi u Nišu