Lomačenko furiozno do WBO titule!

> 12:59

Ukrajinski bokser Vasili Lomačenko (30) savladao je Hosea Pedrasu i jednoglasnom odlukom sudija (119-107 117-109, 118-108) objedinio WBO i WBA titule.

"Milinković–Ciganin"

Loma dominira perolakom i lakom kategorijom pa je posle 397 amaterskih mečeva, kao profesionalac došao do skora 12-1 (devet nokauta) i nametnuo se kao najbolji.

Portorikanac je bio nešto agresivniji na startu, ali je Lomačenko bio precizniji i konkretniji, a zahvaljujući munjevitom radu nogu nije dopuštao Pedrasi da mu ozbiljnije pripreti. 

Ukrajinac je Pedrasu pobedio zahvaljujući furioznoj 11. rundi kada ga je obarao dvaput. Za samo tri minuta zadao mu je čak 42 udarca. Ukupno, 240 od 738 udaraca je pogodio Lomačenko, a njegov protivnik svega 111. 

Za sada kaže da ne planira da se seli u više težinske divizije, niti da se bori sa Majkijem Garsijom za još jedan pojas (WBC), ali dodaje da će se i taj okršaj verovatno jednom desiti. 

Sve to došlo je posle teške borbe sa Horheom Linaresom u maju kada je povredio rame, bio na podu, pa ipak uspeo da pobedi. Da podsetimo, ukrajinski bokser je bio uspešan bokser i kao amater i ima medalje sa Olimpijskih igara.

JOŠ SPORTA:

Serija A: Igrao se fudbal u Rimu do 99. minuta!

Serija A: Ludilo u Kaljariju, još jedna bomba Kolarova!

Boka ponovo tražila odlaganje Superklasika

Slabo izdanje novobeogradskog Partizana!