Novi potencijalni problem ovog puta na tatamiju

Kosovski karatisti u maju na EP u Novom Sadu, naš savez ništa ne zna

> 20:14

Tek što je država Srbija rešila problem oko ženskog juniorskog kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u rukometu, koji je zabranjen zbog planiranog učešća tzv. Kosova, u maju se susreće sa novim jer se očekuje dolazak kosovskih karatista na Evropsko prvenstvo u karateu. Pošto je kosovski savez primljen u Svetsku karate federacije pre godinu i po dana, takmičari iz nepriznate države imaju mogućnost da se takmiče u Novom Sadu pod njihovim obeležjima.

Obradović i Lokomotiva ispisali istoriju

Organizator, u ovom slučaju Srbija, je dužan da istakne zastavu svih zemalja učesnika, pa verovatno i tzv. Kosova koje je za najboljeg sportistu u prošloj godini izabralo upravo karatistu Herolinda Niševcija, petoplasiranog na prošlom Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper bio je iznenađen na poziv i pitanje Tanjuga da prokomentariše takvu situaciju.

- Nisam upoznat da li kosovski karatisti dolaze u Novi Sad. Danima sam u inostranstvu i kada se vratim znaću više o toj temi. Tada možemo da razgovaramo - rekao je Piper Tanjugu.

Jasno je da će se i oko ovog problema doneti odluka na višem nivou - najvišem mogućem u zemlji, s tim da za razliku od rukometnog ženskog kvalifikacionog turnira za juniorke, sada u pitanju mnogo značajnije takmičenje.

Evropsko karate prvenstvo za seniore održaće se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.

JOŠ SPORTA: 

Srbija izgubila od Maroka! 

Ibra i zvanično potpisao 

Đoković: Ne ide... 

Kanjizares ostao bez sina!