Strahinja Jovančević za O2: "Sjajan doček na aerodromu, to mi je možda jači utisak od osvojene medalje!"

> 17:30

Vera u atletiku se vratila. Dve medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu. Pored Ivane Španović, veliku radost Srbiji je doneo mladi Strahinja Jovančević. 

Razmišljao o završetku karijere, Benfika traži 100 miliona!

On je u razgovoru za O2 televiziju pričao o nedavno završenom prvenstvu i prvim utiscima. 

"Što je najsrećnije, još se nisu slegli utisci. Ja i dalje nisam svestan šta sam uradio. Još uvek sam opijen tim uspehom."

Strahinja Jovančević je uspeo da obori i rekord...

"Jeste. najveća misao mi je to što sam uspeo da ostvarim svoj najbolji rezultat i da prvi put preskočim tu magičnu cifru od 8 metara i to u finalu EP i da još uzmem medalju. kud ćete bolje."

Posle 40 godina je došla je medalja u srbiju:

"Eto i to isto. Mislim samo uspesi samo izlaze. Nacionalni rekord. Prvi čovek preko 8 metara u dvorani. Samo mi dodaju epitete za koje nisam bio svestan. Tek sada postajem svestan."

Kao što se i očekivalo, čestitke dolaze sa svih strana:

"Aaa sa svih strana. Sinoć sam na aerodromu imao pravi doček. To mi je možda jači utisak nego osvajanje medalje. Došli su mi rođaci, došla mi je cela porodica, došli su mi prijatelji...Iz atletike svi...Tako su slavili. Ja sam totalno u šoku. Iz crne gore su dolazili ljudi samo da bi me pozdravili i vratili su se nazad."

A koji su planovi za budućnost?

"Pa ja sam i pre ovoga imao očekivanja. Glavni fokus je olimpijske igre u tokiju 2020 i godina 2021. i 2022. A ovako bliži ciljevi, prvenstvo sveta u dohi koje je tek krajem leta."

Sledi Svetsko prvenstvo u Dohi...

"Moj cilj je uvek da uđem u finale. Kad uđem u finale tu može svašta da se desi. Velika je borba ući, pojaviti se na tom prvenstvu a potom i ući u finale. To je jako teško ali nije nemoguće, videli smo evo (pokazuje na medalju) tu je medalja."

JOŠ SPORTA:

Novakova raskrsnica, sa jedna strane tenis, sa druge skijanje!

Solskjer dobija poklon od 110 miliona evra!

Očekivano: Željko na čelu Unije trenera!

Kad se Italijani pitaju: Janis je najbolji Evropljanin!