Vreme je za spektakl: Mekvej i Gof ili Beliček i Brejdi

> 21:37

Sve je spremno za jedan od najvećih sportskih događaja na planeti, 53. po redu Superbola. 

Ko je čovek koji je ojadio NBA zvezde: Nesterović i Kukoč na meti "prevaranta"

Večeras, četrdeset minuta posle ponoći, sledi spektakl i jedan od sportskih momenata godine - Superbol. Američki fudbal i dalje traži svoje mesto pod suncem u Srbiji, međutim, kada je u pitanju njegova popularnost u Sjedinjenim Državama, dolazimo do brojke od 100 miliona ljudi u lajv prenosu. 

U velikom finalu i borbi za Lombardi trofej, boriće se Nju Ingland Petriotsi i El-Ej Remsi. Sa jedne strane, najmlađi trener u istoriji Superbola, Šon Mekvej i jedini prvi pik na draftu koji je u prve tri sezone stigao do meča za titulu, Džered Gof, a sa druge, pet NFL titula i dovoljno je reći - Bil Beliček i Tom Brejdi. Mnogi su, posle ne tako dobre sezone za Patriote, govorili da je ovo kraj dinastije Patriota ali... Uvek postoji to ali. Dinastija je pokazala da joj nema kraja a poslednji odgovor Toma Brejdija sve govori: "Ja da se povučem na kraju sezone, to je ravno nuli."

Šta reći na to. To je čovek koji ima 41. godinu i koji i dalje ustaje u šest ujutru i trenira da bi došao do novog Superbola. Kada je u pitanju tim Petriotsa, pored Brejdija koji je možda i najbolji igrač svih vremena u američkom fudbalu, ostali su svi odlični igrači ali glavna snaga Nju Inglanda je timska igra. Patriote su najbolje kada se igra kroz vazduh. Rob Gronkovski je neko ko je najavio odlazak na kraju sezone jer su Patriote htele da ga trejduju i ove sezone je manje više bio povređen. 

Ali, ako je suditi po onome kako se ponašao nakon dolaska u Atlantu, Gronk izgleda spremno i očigledno je da će biti spreman. Pored njega, jedan od najboljih hvatača u ligi je definitivno Džulijan Edelman. Čovek koji je izašao iz suspenzije i povrede prednjih ukrštenih ligamenata, ponovo je svojim hvatanjima pokazao da je neverovatan. 

Džejms Vajt, koji je već sada Hol-of-vejmer, nakon čuvenog hvatanja u Superbolu 51., Reks Burhed, Soni Mičel, Džejms Develin, Filip Dorset, Kris Hogan su igrači koji u zavisnosti od pozicije, mogu da uhvate dodavanje Toma Brejdija i postignu gol, što pokazuje koliku širinu imaju Patriote. Ukoliko krenu kao protiv Čifsa, pobednik se zaista ne dovodi u pitanje. 

Sa druge strane, El-Ej Remsi. 

Tim koji je posle poraza pre 17 godina dugo tražio identitet i gledao uspehe rivala iz divizije konačno će dobiti šansu da se bori za „Lombardija“. Dolaskom Šona Mekveja kojeg Beličik jako poštuje i hvali Remsi su dobili adekvatnog stručnjaka za budućnost. U obe sezone pod njegovom dirigentskom palicom Remsi su među dva najbolja napada lige, Džered Gof izgleda kao franšizni kvoterbek, Tod Gurli je najbolji poenter lige, a Brendin Kuks i Robert Vuds imaju više od 1.000 jardi ove sezone.

Pre 17 godina, dve ekipe su se poslednji put sastale u velikom Superbolu. Remsi su tada bili iz Sent Luisa i bili su najdinamičniji napad lige, sada već članom Kuće slavnih kvoterbekom Kurtom Vornerom, koji je imao pomoć neverovatnog raning beka Maršala Folka i dva afirmisana hvatača Torija Holta i Ajzaka Brusa. 

Sa druge strani, Patriote je tada do velike pobede vodio, tada mladi, Tom Brejdi, kome je to bio prvi prsten, od pet koliko je osvojio. Zanimljivost ovog Superbola je da je tada, davne 2002., Rob Gronkovski imao 12 godina, Kris Hogan 13, Džulijan Edelman 15, Soni Mičel još manje, 6... 

Tom Brejdi dočekuje i ispraća svoje saigrače. Sve je spremno za 53. Superboul, susret između Petriotsa i Remsa počinje pola časa ponoći. 

JOŠ SPORTA:

Samo tri čoveka su odgledali svaki Superbol!

Jedna fotografija koja je napravila haos!

Flavija Peneta: "Serena je kao Rafa i Rodžer, to su igrači koji imaju drugačiji način razmišljanja"

Kad je najteže, "Parni valjak" melje - Pao evropski gigant!