Samo tri čoveka su odgledali svaki Superbol!

> 16:14

Za veći deo sveta - sasvim običan dan. A Amerika staje. Superboul, borba za titulu prvaka u američkom fudbalu, događaj je važniji od svih. Za većinu Amerikanaca utakmica koja se ne propušta, za trojicu, u pravom smislu te reči...

Kalinić se hladio, Štimac dabl-dabl!

U klubu velikih i strastvenih navijača američkog fudbala koji nikada nisu propustili Superbol, među živima se nalaze samo tri imena: Donald Krisman, Gregori Iton i Tomi Henšel. Za njih trojicu Superbol je nešto više od života.

Put Dona Krismana je počeo 15. januara 1967. godine, u Los Anđelesu, a karta za taj meč je bila simboličnih 12 dolara.

"Ponekad se osećam pomalo pohlepnim. Naletim na ljude koji mi kažu, 'Hej, voleo bih da odem na barem jedan Superbol'. Osećam kao da je malo nepravedno ali idem na svaki. Mnogo volim ovu igru i zavistan sam od nje."

Kako godine prolaze, cena karte raste, a Gregori Iton je svoju platio 2.000 dolara.

"Sve je počelo nakon prvog Superbola. Tada sam rekao, 'pa ovo je zabavno i ponovo ću ići'. A onda, sve je postajalo sve veće i veće."

Svako ima svog favorita, Krisman je navijač Patriota i nada se da će njegov tim osvojiti šestu titulu. Pitsburg Stilersi, za koje navija Tomi Henšel su neprikosnoveni sa rekordnih šest titula, a Itonovi Detroit Lajonsi nikada do sada nisu stigli do Superbol meča.

JOŠ SPORTA:

Tripl-dabl mu je drugo ime!

LUKA DONČIĆ!

A Bolta odmah u NFL i na "trkača"!

Očekivano ili ne...Mahoms MVP sezone!