Patriote do nadvisile Čifse i plasirale se u treći uzastopni Superbol!

> 11:09

Nju Ingland Petriotsi igraće u 53. Superboulu NFL pošto su u finalu Američke fudbalske konferencije savladali Kanzas Siti Čifse na gostovanju posle produžetka 37:31 (31:31).

Zurlajn junak, veliki previd sudija...Remsi u Superbolu!

Patriote su do trećeg uzastopnog Superboula, a ukupno devetog otkako su u timu Bil Beličik i Tom Brejdi, stigle zahvaljujući tač daunu Reksa Burkheda posle 4:50 minuta igre u dodatnom periodu.

Njihov rival u borbi za Lombardijev trofej biće Los Anđeles Remsi, koji su bili bolji od Nju Orleans Remsa.

Superboul je na programu trećeg februara u Atlanti. Petriotsi su bili dominantni u prvom poluvremenu duela u sjajnoj atmosferi u Kanzas Sitiju i tač daunovima preko Sonija Mišela trčanjem i Filipa Dorseta, koji je uhvatio pas Toma Brejdija od 29 jardi, stekli veliku zalihu na velikom odmoru - 14:0.

Čifsi su najavu dobre igre u drugom poluvremenu napravili tač daunom već u prvom napadu nastavka. Pas Patrika Mahoumsa uhvatio je Trevis Kelsi i smanjio 14:7. Do kraja deonice, Patriote su realizovale samo fild gol, da bi u poslednjoj četvrtini bila viđena neverovatna borba i čak 38 poena.

Čifsi su sa dva tač dauna, oba posle kombinacije Mahoumsa i Demijana Vilijamsa, došli do preokreta 21:17.

To je bila samo uvertira u uzbuđenja u finišu, kad su u poslendja tri i po minuta viđena tri tač dauna.

Mišel je trčanjem vratio Patriote u vođstvo 24:21, sjajni Vilijams je uzvratio na isti način za novi preokret Čifsa 28:24, da bi Reks Burkhed na 39 sekundi doveo Petse nadomak trijumfa 31:28.

Na 11 sekundi do kraja Harison Batker je fild golom odveo meč u produžetak i vratio nadu Čifsima da mogu do plasmana u Superboul, ali je u dodatnom periodu Nju Ingland slavio iz prvog poseda preko tač duna Burkheda.

Tom Brejdi je meč završio sa 348 prebačenih jardi, jednim tač daunom i dva intersepšna, a zapaženu partiju imali su Soni Mišel sa 113 istrčanih jardi i dva tač dauna i Reks Burkhed sa, takođe, dva tač dauna.

Kod Čifsa, Patrik Mahoums je prebacio 295 jardi, uz tri tač dauna, dok je Demijen Vlijams ostvario tri tač dauna.

JOŠ SPORTA:

Mik prati oca!

Kada Červar diže svoju ekipu: "Boli me ku**c, ovo je borba za život! Borba za živo!"

Kraj neuspešnog marša - Srbija tek 18!

Vukićević podiže srpsko skijanje!